Mai multi senatori PSD vor ca POLITICIENII CORUPTI sa nu mai fie INCATUSATI, ARESTATI sau ADUSI CU MANDAT

Un grup de senatori PSD pregateste modificarea legii 135/ 2010 privind Codul de Procedura Penala, astfel incat un POLITICIAN cercetat pentru CORUPTIE sa nu mai poate fi INCATUSAT, ARESTAT sau ADUS CU MANDAT, ci doar anchetat sub arest la domiciliu.

Astfel, noul proiect de lege, care nu a fost inca depus in Parlament, prevede “arestul sever” doar impotriva celor care comit infractiuni contra vietii, prin care s-au cauzat vatamarea corporala sau moartea unei persoane, infractiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme si acte de terorism, potrivit b1.tv, care citeaza HotNews.

 Conform proiectului, faptele de coruptie nu vor intra la infractiuni ce necesita “arestul sever”.

Citeste si: PNL cere ALEGERI ANTICIPATE, dupa votul in cazul lui DAN SOVA. Decizia ar putea fi ATACATA la CURTEA CONSTITUTIONALA

Modificarile introduse de noul proiect de lege vizeza articolul 202, care se refera la “scopul, conditiile generale de aplicare si categoriile masurilor preventive.” Astfel, potrivit initiatorilor,  arestarea preventiva se dispune in urmatoarele doua forme: arestul la domiciliu sau arestul sever, acesta din urma fiind un un concept nou introdus, care nu exista in vechiul Cod de Procedura Penala.

De asemenea se introduc doua alineate noi la articolul 208:

“(5) Inculpatul fata de care s-a dispus una din masurile prevazute la art 202 alin (4) lit. a), d) si e), nu este incatusat in nicio imprejurare, cu exceptia celor cercetati pentru infractiuni comise prin acte de violenta, a celor care s-au sustras urmaririi penale, precum si a inculpatilor care s-au opus masurii dispuse.

Citeste si: IRES: Majoritatea romanilor GUSTA TELEVIZAREA luptei ANTICORUPTIE

(6) Masurile luate fata de inculpatul retinut ori arestat, in vederea deplasarii in spaiul public, trebuie sa fie proportionale cu pericolul concret pentru ordinea publica aperciat potrivit art. 223″.

Sursa foto: mediasinfo.ro