MAI: Politistii au confiscat pe 31 decembrie ARTICOLE PIROTEHNICE in valoare de 78.357 lei

Politistii au confiscat pe 31 decembrie ARTICOLE PIROTEHNICE in valoare de peste 78.357 lei, fiind constatate 271 de infractiuni pentru incalcarea regimului materiilor explosive, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

“La nivel national, fortele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat masurile de ordine publica la peste 200 de evenimente organizate cu prilejul Revelionului, la care au participat aproximativ 345.000 de persoane. In acest context, nu au fost raportate incidente majore, fiind aplicate doar patru sanctiuni contraventionale, in valoare de 800 de lei. In ziua de 31 decembrie 2014, politistii au confiscat ARTICOLE PIROTEHNICE in valoare de peste 78.357 lei, fiind constatate 271 de infractiuni pentru incalcarea regimului materiilor explozive. Totodata, noua persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudenta a materialelor pirotehnice”, a spus Monica Dajbog.

Ea a precizat ca politistii au constatat si alte 184 de infractiuni, dintre care 105 de natura judiciara, 42 la regimul circulatiei rutiere, cinci la regimul silvic si 32 alte genuri de infractiuni si au depistat trei persoane urmarite in temeiul legii si 260 de persoane banuite de comiterea unor infractiuni, sapte dintre acestea fiind retinute si sapte arestate.

Citeste si: Peste 25.000 de POLITISTI vor fi prezenti in strada in perioada REVELIONULUI

Politistii rutieri au retinut 74 de permise de conducere si 18 certificate de inmatriculare. Pentru neregulile constatate in trafic politistii rutieri au aplicat 2.152 de sanctiuni contraventionale, 274 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza, 13 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si patru pentru lipsa anvelopelor de iarna.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au intervenit la 211 solicitari, peste jumatate dintre acestea (116) fiind incendii.

Echipajele SMURD au raspuns la 804 solicitari pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, sapte persoane blocate in telescaun, fiind salvate in localitatea Sacele, judetul Brasov, pe partia Bunloc. Persoanele salvate nu au avut nevoie de ingrijiri medicale si se afla in afara oricarui pericol.

“In urma unui apel primit prin sistemul 112, pompierii de la ISU Teleorman au intervenit pentru salvarea unui barbat care cazuse pe un camp in apropiere de localitatea Galateni. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD, a primit ingrijiri medicale si a fost transportat la Spitalul Judetean Alexandria. Echipele SMURD au intervenit si in cazul unui barbat care cazuse intr-un lac din Moara Vlasiei. Barbatul a primit asistenta medicala de specialitate, dar a refuzat spitalizarea, fiind in afara pericolului”, a adaugat purtatorul de cuvant al MAI.

Pe de alta parte, jandarmii au aplicat 133 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 33.950 de lei si au acordat sprijin in 87 de cazuri.

“De asemenea, la nivel national, au fost efectuate cinci misiuni aero-medicale pentru salvarea a patru adulti si a unui copil, aflati in stare critica, cei cinci pacienti fiind transportati la unitati medicale specializate”, a mai spus Monica Dajbog.

Citeste si: Peste 2.800 de AMENZI, aplicate de politisti in ULTIMA ZI a anului trecut

In ultima zi a anului peste 50.700 de persoane au trecut prin principalele puncte de trecere a frontierei.

Dajbog a mai precizat ca in prezent, nu mai sunt anuntate drumuri nationale inchise din cauza vremii nefavorabile, insa pe cateva tronsoane de drumuri nationale inca sunt impuse restrictii de tonaj. Circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone ramane restrictionata pe DN24D Tulucesti — Varlezi (judetul Galati), iar pe DN11A Podu Turcului — Barlad si pe DN24A Husi — Murgeni (judetul Vaslui) se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Sursa foto: adevarul.ro