MAI POTI in FIECARE ZI? 7 SFATURI PENTRU CRESTEREA ZILNICA A LIBIDOULUI

Studiile arata ca cel putin 15% dintre barbati si in jur de o treime dintre femei isi pierd regulat libidoul. Din fericire, exista numeroase schimbari pe care le poti face in stilul de viata de zi cu zi pentru a-l readuce inapoi in viata ta. Iata cateva dintre acestea in randurile de mai jos:

1.    Dati-va intalnire

Daca cel mai adesea obisnuiti sa va petreceti serile de weekend acasa, uitandu-va la televizor, e si normal ca scanteia atractiei sa dispara. O iesire in oras la un film sau la o cina va va da ocazia sa regasiti intimitatea dintre voi si sa va simti din nou ca la inceputurile relatiei.

2.    Schimba pilula contraceptiva

Multe dintre anticonceptionale pot determina scaderea nivelului de testosteron din organism, ceea ce atrage dupa sine o scadere a libidoului. Cere-i medicului tau ginecolog sa iti recomande un alt tip de anticonceptionale care nu au astfel de efecte.

CITESTE SI: VIDEO INCREDIBIL CUM ARATA FEMEIA CU 3 SANI

3.    Alte medicamente

Multe medicamente au ca efecte secundare scaderea libidoului. Printre acestea se numara cele pentru hipertensiune arteriala, pentru refluxul gastroesofagian, sau cele pentru anxietate si depresie. Si in acest caz i-ai putea cere medicului tau sa iti prescrie alte medicamente pentru aceste afectiuni care nu au astfel de efecte secundare.

4.    Impartiti responsabilitatile

Daca aveti deja o relatie care presupune gatit, curatenie, spalat rufe la comun, s-ar putea ca faptul ca toate acestea ii revin doar partii feminine a cuplului sa se reflecte in lipsa apetitului tau sexual. Cand, dupa o zi plina care presupune cursuri, job si alte responsabilitati, vii acasa si te apuci de curatenie, e cat se poate de firesc ca ultimul lucru de care sa mai ai chef in ziua respectiva sa fie sexul.

5.    Relaxeaza-te

Viata agitata de peste zi si stresul cotidian fac ca organismul tau sa produca mai mult cortizol (hormonul stresului) decat ar trebui. Acesta duce la randul lui la scaderea apetitului sexual. Asadar, gaseste modalitati de a te relaxa odata ajunsa acasa seara: fa o baie cu spuma, asculta niste muzica pe placul tau, fa o plimbare lunga pe jos inainte de a intra in casa etc.

CITESTE SI: CELE MAI BUNE 5 ZODII CU CARE SA FACI SEX

6.    Mananca sanatos

Un studiu publicat in  Journal of Sexual Medicine arata ca exista o legatura stransa intre femeile care au colesterolul marit si incapacitatea acestora de a se excita si de a avea orgasm. De aceea, incearca sa iti „cureti” dieta zilnica, mancand echilibrat carne, fructe si lactate, si renuntand la fast food si alimentatia foarte bogata in grasimi.

7.    Introdu afrodisiacele in dieta

Tot mai multe studii arata ca anumite vitamine continute de unele alimente au proprietati afrodiziace. Printre cele mai renumite alimente cu astfel de proprietati se numara: avocado, migdalele, capsunele sau stridiile. Asa ca, incearca sa faci mici schimbari in meniul tau zilnic.

Sursa text si foto: poachedmag.com