Maidanezii Capitalei sunt aruncati la Buftea

Masini cu numar de Bucuresti descarca, in localitatile ilfovene, zeci de caini comunitari. In prealabil, maidanezilor li se scot “cerceii” pentru a nu fi identificati.

O simpla deplasare in teren, de doua ore, la Buftea, a deconspirat ceea ce se stie, dar nu se spune, potrivit ziare.com. Anume, ca a aparut o noua specie de caini vagabonzi: “maidanezii migratori”! Mai exact, comunitarii Capitalei, dupa ce au fost “decrotaliati”, au ajuns membri ai comunitatii de potai fara stapan ai resedintei judetului Ilfov.

“In ultima vreme, numarul cainilor comunitari s-a marit considerabil, desi avem un contract de capturare si sterilizare cu un cabinet veterinar. Acum facem demersuri sa identificam daca au ajuns la noi caini cu crotalii de Bucuresti”, recunoaste Gheorghe Pistol, primarul de Buftea. Spusele edilului ilfovean au noima atunci cand iei in calcul ca, alaturi, la Mogosoaia, se afla un adapost pentru maidanezi, iar la Butimanu sunt alte doua, iar Buftea e fix la mijloc, loc numai bun pentru abandonarea cateilor aflati in tranzit catre “lagarele de concentrare” canine.

sursa foto: timpolis.ro