Maidanezii din Sectorul 2, adoptati de straini

Strainii sunt foarte interesati de soarta cainilor fara stapan din Capitala. In mai putin de o luna, peste 360 de maidanezi aflati la Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2 au fost adoptati la distanta de iubitorii de animale din tara si din strainatate.

Pe primul loc al adoptiilor la distanta este Fundatia „AIRE” din Franta care a preluat 65 de caini pentru care trimit lunar banii necesari pentru cazarea, intretinerea si asistenta sanitar – veterinara de specialitate a fiecarui patruped in parte.

De asemenea, foarte multi caini au fost adoptati la distanta de cetateni din: Anglia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si SUA.

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilitatile necesare de ingrijire, dar doresc sa salveze viata unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a pus la dispozitia lor conditiile prin care pot adopta la distanta unul din cei 704 caini care sunt gazduiti in doua adaposturi, unul la Butimanu, judetul Dambovita si altul la Tanganu, judetul Ilfov.

sursa foto: radio-resita.ro