MAIOR il CONTRAZICE pe ION ILIESCU: NU s-au APROBAT centre speciale CIA in ROMANIA

Fostul director al SRI GEORGE MAIOR il contrazice pe fostul presedinte ION ILIESCU si afirma ca nu s-au aprobat centre speciale ale CIA in Romania.

Maior mai adauga ca, in cadrul interviului acordat revistei germane Spiegel, Iliescu ori a interpretat gresit, ori s-a decontextualizat afirmatia sa.

Nu stiu contextul in care fostul presedinte a dat acest interviu si daca nu cumva exista o decontextualizare a afirmatiilor sale. Nu s-au aprobat asemenea centre speciale despre care se discuta in plan international in Romania“, a spus Maior, la Adevarul Live.

Acesta a afirmat ca s-au aprobat in Consiliul Suprem de Aparare a tarii “platforme de cooperare pentru securitatea noastra si a SUA“.

CITESTE SI: ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat  cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

Fie domnul presedinte a fost interpretat gresit, fie a fost decontextualizata afirmatia sa. Ar trebui sa vorbim mult mai calm, mai ales intr-un context sensibil a securitatii statului roman. Asemenea afirmatii pot creste gradul de risc in ceea ce priveste amenintarea terorista. Lumea citeste si vede asemenea declaratii. Mi-as ingadui, din postura de cetatean, sa le spun celor care discuta sa fie ponderati“, a mai adaugat Maior.

De asemenea, fostul director al SRI a spus ca “nu este niciun raport oficial in care sa fie mentionata Romania, ci doar rapoarte de presa”, dar ca recomanda mai multa retinere cateodata.

CITESTE SI: PICCJ: INVESTIGATIA procurorilor in cazul INCHISORII CIA din ROMANIA se afla in LUCRU

Nu este niciun raport oficial in care sa fie mentionata Romania, ci doar rapoarte de presa. As recomanda mai multa retinere cateodata. Probabil ca nu a fost intentia domnului Iliescu de a face o asemenea afirmatie. Sper! Realitatea este aceasta pe care v-am transmis-o”, a explicat fostul director al SRI.

Sursa foto www.b1.tv