MAIOR, mesaj de Ziua Unirii: 24 Ianuarie 1859 a fost primul pas catre o Romanie moderna si unita

Ambasadorul Romaniei la Washington, GEORGE CRISTIAN MAIOR, afirma, intr-un mesaj transmis duminica romanilor din SUA, ca momentul 24 Ianuarie 1859 a fost “primul pas catre o Romanie moderna, catre o natiune unita, demna si recunoscuta in lume”, informeaza Agerpres.

“Este pentru toti romanii o zi de sarbatoare. Anul acesta aniversam 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane, moment important in procesul de afirmare a natiunii romane, primul pas catre o Romanie moderna, catre o natiune unita, demna si recunoscuta in lume. Este o zi care ne reaminteste de un eveniment istoric cu o remarcabila forta spirituala, atat pentru romanii din tara, cat si pentru comunitatile din afara granitelor, o zi in care devenim constienti ca forta unui popor sta in solidaritatea si in determinarea sa”, afirma ambasadorul Maior, in mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: PONTA, nostalgic pe facebook: Poza cu CRIN ANTONESCU de la o hora din Iasi, din 24 ianuarie 2012

El adauga ca modelul inaintasilor nostri nu trebuie uitat, fiind datoria noastra de a le urma aspiratiile care i-au motivat sa duca la indeplinire inaltul tel de a lupta pentru o Romanie puternica, dezvoltata si moderna.

“Desi departe fizic de tara, dar niciodata departe sufleteste, romanii americani au contribuit neincetat la dezvoltarea Romaniei, la asumarea valorilor democratice si la pastrarea identitatii nationale, prin promovarea valorilor, a traditiilor mostenite de la inaintasii nostri si a culturii romanesti. Dumitru C. Bratianu spunea ca ‘unirea este singura temelie statornica a edificiului viitorului nostru; fara dansa, ce se va cladi va fi cladit pe nisip’. Pornind de la aceste cuvinte, indemnul meu catre toti romanii din SUA este de a fi uniti, acesta fiind unicul mod prin care putem contribui la pastrarea bogatiei culturale si a identitatii nationale”, mai spune Maior.

CITESTE SI: IASI: 300 DE BASARABENI UNIONISTI AU VENIT PENTRU A SARBATORI MICA UNIRE

 Sursa foto: caleaeuropeana