MAIOR: ROMANIA a fost tranzitata de zece luptatori ai ISIS

Directorul SRI, GEORGE MAIOR, a declarat, in cadrul unui interviu difuzat sambata seara de B1 TV, ca Romania a fost tranzitata de 10 LUPTATORI ai STAT ISLAMIC (ISIS) in drumul acestora spre frontul din Siria.

“Problema semnificativa legata si de evenimentele de la Paris si care se discuta in context european este legata de acesti luptatori, cetateni europeni de origine islamica, adesea musulmana, care merg pe frontul din Siria si participa la luptele de acolo si revin in spatiul european. Aceasta este o mare problema de securitate europeana si va fi pe termen scurt, in continuare, o problema. Sunt sute din Franta, din Germania.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR: Din punct de vedere al SRI, EU stiu tot ce se intampla in ROMANIA 

Din pacate, chiar ieri si noi am fost tranzitati de 10 asemenea persoane si a trebuit sa operam impreuna cu colegii de la alte servicii si institutii pentru a monitoriza serios situatia”, a spus MAIOR.

El a spus ca SRI, dar si partenerii cu care serviciul a lucrat au “cunoasterea necesara” pentru a sti ce se intampla cu aceste persoane. “Va fi o chestiune sensibila, importanta pe viitor, aceasta necesitate de a vedea si Romania ca fiind expusa unor asemenea riscuri”, a adaugat directorul SRI.

CITESTE SI: SRI: Din 2013, un numar crescut de persoane din tari europene, interesate sa tranziteze spre Siria/Irak 

Sursa foto: realitatea.net