MAIOR: SCUTUL ANTIRACHETA este DEFENSIV, nu e indreptat IMPOTRIVA UNUI STAT

Ambasadorul Romaniei in SUA, GEORGE MAIOR, a subliniat marti ca SCUTUL ANTIRACHETA care va deveni operational in acest an pe teritoriul tarii noastre este unul DEFENSIV, care priveste apararea teritoriului national si a Europei “in ceea ce priveste amenintarea conventionala asimetrica a rachetelor balistice”.

“Planificarea merge bine in ceea ce priveste realizarea scutului antiracheta. Normal ca exista aceste discutii politice la nivel de retorica, in special din partea unor state din estul granitelor Romaniei. Ele au valoare politica mai mult si de propaganda decat una de substanta. Acest scut este unul DEFENSIV, care priveste o APARARE A TERITORIULUI NATIONAL SI A EUROPEI pana la urma in ceea ce priveste amenintarea conventionala asimetrica a rachetelor balistice. Nu este indreptat impotriva unui stat. Dimpotriva, cred ca securitatea europeana are de castigat prin realizarea acestui proiect strategic. Nu cred ca cineva se va abate de la planificarea initiala si va pune in discutie problema scutului”, a afirmat Maior, dupa ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR va primi titlul Doctor Honoris Causa al ACADEMIEI TEHNICE MILITARE

El a precizat ca va fi o prioritate pentru mandatul sau de ambasador in Statele Unite ale Americii elementul de securitate al PARTENERIATULUI STRATEGIC CU SUA, care vizeaza inclusiv scutul antiracheta, dar si alte dimensiuni — cooperarea in zona informatiilor, cooperarea militara, participarea la misiuni internationale de mentinere a pacii.

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a mai spus ca tara noastra a realizat progrese mari in DOMENIUL ANTICORUPTIEI si ca va incerca sa transmita la nivel extern realitatea romaneasca si in acest domeniu.

Sursa foto: Gandul