Majorarea alocatiilor pentru copii, amanata de Parlament. VIDEO

Proiectul de lege prin care alocatiile pentru copii ar fi urmat sa fie majorata de la 42 de lei la 200 de lei pe luna n-a mai fost votat marti de plenul Parlamentului.

Parlamentarii asteapta ca majorarea alocatiilor sa fie discutata cu noul ministrul al Muncii, Rovana Plumb.

Proiectul de lege a fost initiat de parlamentari care apartin tuturor grupurilor politice din Parlament. Potrivit proiectului de act normativ, Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii ar urma sa fie modificata in vederea majorarii sumelor pe care le primesc copiii. In expunerea de motive care insoteste proiectul de act normativ, initiatorii acestuia arata ca un copil roman primeste in prezent o alocatie in valoare de aproximativ sapte euro. Aceasta suma este de 35 de ori mai mica decat alocatia medie de 210 euro a unui copil din statele membre ale Uniunii Europene, se mai arata in expunerea de motive proiectului de lege.

Citeste si: Parlamentul decide daca alocatiile pentru copii cresc la 200 de lei

In prezent, tara noastra este pe locul 168 in lume in ceea ce priveste raportul dintre alocatia anuala primita de copii si valoarea Produsului Intern Brut. Daca proiectul de lege care trebuia sa fie discutat marti in Parlament ar fi adoptat, Romania ar urma sa urce pe pozitia 89 in acest clasament.

Sursa foto: activenews.ro.

[hdvideo id=460 ratingscontrol=on views=on title=on]