Majoritatea PSD din Consiliul General a aprobat mai multe proiecte imobiliare controversate

Majoritatea PSD din Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de marți mai multe proiecte imobiliare controversate, scrie hotnews.ro.

Printre acestea se numără un cartier de blocuri cu până la 35 de etaje în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Şos. Progresului, un cartier rezidențial în Pădurea Băneasa, clădiri de 12 etaje lângă cimitirul Belu, trei blocuri cu 7 etaje și două blocuri cu 12 etaje pe str. Gheorghe Țițeica nr. 109-119, în spatele bulevardului Barbu Văcărescu, într-o zonă de case. În plus, s-a aprobat construirea unui bloc cu înălțimea maximă de 6 etaje, în centrul orașului, lângă Piața CA Rosetti, zonă protejată, în locul unei case cu o vechime de 160 de ani, demolată în 2010.

Toate sunt derogări de la Planul Urbanistic General, iar o parte au stârnit numeroase controverse sau furia vecinilor. Consilierii USR nu au votat planurile urbanistice zonale.

”Actuala administrație continuă aprobarea planurilor urbanistice zonale care distrug Bucureștiul din punct de vedere urbanistic și condamnă bucureștenii la haos, poluare, spații urbane care agresează și la o calitate scăzută a vieții. Pe ordinea de zi a ședinței din 17 septembrie au fost aprobate proiecte imobiliare a căror singură ‘calitate’ este exploatarea intensivă a terenului și profitul investitorului.
 
În rest, aceste proiecte nu prevăd aliniamente stradale sau adevărate zone verzi pe teren permeabil, spații publice de calitate, infrastructură edilitară adecvată pentru densitatea de locuire propusă. Niciunul din proiectele aprobate nu oferă o calitate a locuirii pe măsură unei capitale europene. Au fost aprobate, de asemenea, planuri urbanistice zonale în zone construite protejate, Tudor Arghezi 4 și Matei Basarab 6. Se continuă astfel distrugerea zonelor istorice ale Bucureștiului.
 
Urbanismul practicat de actuală administrație este în totală contradicție cu principiile europene ale urbanismului pentru oameni promovat de Carta de la Leipzig. Administrația PSD practică un urbanism împotriva oamenilor. Rezultatul va fi mai mult trafic, mai multă poluare, mai mult disconfort urban, o dezvoltare haotică și nesustenabilă”, a declarat Roxana Wrig, consilier general USR, pentru HotNews.ro.
 
Găsești AICI detalii pe larg despre proiectele controversate.