MALAYSIA AIRLINES IN COLAPS. DECIZIA LUATA DE STATUL MALAEZIAN

Actiunile Malaysia Airlines au fost oprite de la tranzactionare si compania va fi preluata in intregime de stat, dupa doua dezastre in care au murit sute de persoane. Statul, prin Khazanah Nasional BHD, detine deja 69% din Malaysia Airline System Bhd (MAS), informeaza The Guardian.

Khazanah Nasional BHD a anuntat ca va achizitiona actiunile detinute de actionarii minoritari la o suma mai mare decat cea cu care s-au tranzactionat actiunile in ultima sedinta bursiera, inainte de retragerea lor. Planurile statului includ si o “reforma completa” a companiei aeriene.

Problemele financiare ale companiei, cu una din cele mai proaste prformante din industrie, s-au adancit la 8 martie, dupa ce unul din avioanele sale, zborul MH370, a disparut. La 17 iulie, un alt avion, zborul MH17, a fost doborat deasupra Ucrainei. Ambele aparate de zbor aveau fiecare cate aproape 300 de persoane la bord. Cele doua dezastre aeriene au accelerat eforturile statului de a restructura compania aeriana.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA: Medicii legisti l-au IDENTIFICAT pe canadianul de origine ROMANA care a MURIT in tragedia aviatica 

Khazanah, prezidata de premierul malaezian Najib Razak, va incerca sa revitalizeze compania aeriana inclusiv prin vanzarea serviciilor aeroportuare sau unitatilor low-cost. Zborul MH370 a disparut in conditii misterioase la 8 martie. In avion de aflau 239 de persoane, majoritatea chinezi. Se crede ca s-a prabusit in Oceanul Indian si o ampla operatiune internationala de cautare nu a reusit pana acum sa descopere ramasitele Boeingului 777.

Felul in care compania aviatica a reactionat dupa incident a dus la un val de critici din partea rudelor celor disparuti. Multi clienti si-au anulat rezervarile la Malaysia Airlines si a scazut si numarul pasagerilor pe curse lungi. Zborul MH17 a fost doborat in estul Ucrainei la 17 iulie. Avea 298 de persoane la bord. 228 de cadavre au ajuns in Olanda.

CITESTE SI: AVION DOBORAT UCRAINA: NOI RESTURI UMANE ale victimelor au fost gasite la locul catastrofei aviatice 

Specialistii olandezi si australieni au ajuns in zona tragediei, dupa mai multe zile in care au incercat sa patrunda in acel perimetru, insa nu au putut din cauza luptelor dintre fortele de la Kiev si separatistii prorusi. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a trimis, de asemenea, observatori in estul Ucrainei. 

Sursa foto: the guradian