MALI: Doi oameni care au legatura cu atacul de la hotelul Radisson, ARESTATI

Doi suspecti care au legaturi cu atentatul terorist de la 20 Noiembrie, de la hotelul Radisson din Bamako, au fost arestati de autoritatile din Mali, potrivit unor surse locale, citate de Agerpres.

”Doi suspecti cu legaturi cu atacul de saptamana trecuta de la hotelul Radisson tocmai au fost arestati si urmeaza a fi interogati”, a spus una dintre surse. Aceasta a mai precizat ca arestarile au avut loc la Bamako.

CITESTE SI: MALI: Cei peste 150 de OSTATICI au fost ELIBERATI. ONU raporteaza 27 de MORTI. Atentatul, revendicat de un grup afiliat Al-Qaida UPDATE

Informatia a fost confirmata si de o alta sursa, care a spus, la randul sau, ca arestarile au avut loc dupa primirea unor noi informatii.

In dimineata zilei de 20 de noiembrie, Radisson Blu Hotel a fost atacat de oameni inarmati care au luat ostatici in jur de 150 de clienti si muncitori. Fortele speciale maliene, care au fost sprijinite de cele franceze si americane si de agenti ai Organizatiei Natiunilor Unite, au intervenit si au eliberat 133 de persoane, potrivit ministrului securitatii interne din Mali.

CITESTE SI: ATAC MALI: Au fost identificati 13 straini printre cele 27 de victime

Atunci, 20 de persoane (14 straini si sase malieni, printre care se afla si un jandarm) au murit in schimbul de focuri. Ultimul bilant dat de autoritatile din Mari arata ca si cei doi atacatori au fost ucisi. Aceleasi date arata ca 9 oameni au fost raniti, dintre care trei politisti si doi jandarmi.

Atacul a fost revendicat pe 20 noiembrie de grupul jihadist-algerian Mokhtar Belmokhtar.

Sursa foto: antena3