MALI: PILOTI RUSI rapiti de AL-QAIDA in timpul unui ATENTAT TERORIST

Trei PILOTI RUSI ar fi fost RAPITI in timpul ATENTATULUI TERORIST asupra unui hotel folosit de ONU din centrul statului african MALI. Sapte OAMENI au fost UCISI in atacul comis de militanti afiliati AL-QAIDA vineri dimineata. Criza nu s-a incheiat inca, pentru ca teroristii au luat mai multe PERSOANE OSTATICE si nu se stie daca au fost toate eliberate, scrie The Mirror.

Purtatorul de cuvant al armatei din MALI, Souleymane Maiga, a declarat ca “bilantul mortilor a crescut, iar acum sunt SAPTE MORTI, printre care patru soldati malieni, doi teroristi si un strain de culoare alba”. “Se crede ca trei SOLDATI RUSI au fost RAPITI”, a mai spus acesta, insa informatia a fost negata de catre Ambasada Rusiei in MALI.

CITESTE SI: AFGANISTAN: ATENTAT SINUCIGAS impotriva ACADEMIEI de POLITIE din KABUL 

TERORISTII au atacat hotelul aflat in apropierea Aeroportului Sevare vineri dimineata, iar fortele guvernamentale au intervenit cu arme grele. Desi atacatorii au luat mai multi OSTATICI, unii dintre ei au fost eliberati, iar mai multi straini care faceau parte din personalul ONU au fost evacuati. Trupele franceze trimise, in 2013, in MALI, au reusit sa curete orasele din nordul tarii de militanti islamisti, unii dintre ei afiliati al Qaida. Acestia pusesera stapanire pe zonele desertice inca din 2012.

Trupe de mentinere a pacii ale ONU au fost trimise in MALI pentru a asigura stabilitatea in regiune, insa atacul de vineri demonstreaza ca amenintarea terorista nu a fost inca eliminata.

Sursa foto: washington post