Malurile Dunarii, curatate de voluntari de ziua internationala a fluviului

Initiatorii proiectului “Let’s Do It, Romania!” au anuntat lansarea programului “Let’s Do It, Danube!” prin care isi propun sa desfasoare o ampla campanie de educatie in scolile din judetele dunarene, precum si curatarea malurilor Dunarii chiar de ziua internationala a fluviului, pe 29 iunie.

Judetele care vor fi implicate in curatenie sunt Caras–Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010 pana in prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.

Citeste si: Voluntarii fac din nou curatenia de primavara in Gradina Botanica din Bucuresti

„Decizia initierii acestui proiect a avut la baza initiativa colegilor de la Let`s Do It, World! de a curata bazinul Marii Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a intelege importanta protejarii arealului Dunarii si nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii) iar cadrele didactice vor fi sustinute cu material si tehnologie. Pentru elevi, am pregatit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii”, a declarat Andrei Cosuleanu, directorul executiv al “Let`s Do It, Romania!“.

De asemenea, incepand cu anul viitor, initiativa va fi extinsa la nivel regional, implicand toate tarile prin care fluviul trece.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31 la suta.              

Sursa foto: Let`s Do It, Romania!