Cererea de gratiere a lui Gigi Becali va fi tratata doar ca o petitie. Ce spune avocatul Daniel Ionascu

Cererea de gratiere a lui Gigi Becali mai are de asteptat. Si asta dupa ce mama latifundiarului din Pipera, Alexandra Becali, a gresit la completarea dosarului trimis la Palatul Cotroceni, motiv pentru care cererea va fi tratata doar ca o petitie de presedintele Traian Basescu.

Cererea completata de mama lui Gigi Becali a fost inregistrata in data de 5 septembrie, insa pentru ca actul sa intre in parcurs, trebuia sa existe si cazierul lui Gigi Becali si motivarea cererii de gratiere.

Avocatul Daniel Ionascu a declarat, sambata, ca nu este greseala mamei lui Gigi Becali, ci greseala sistemului juridic si a subliniat ca nu poate fi vorba de un dosar incomplet.

“Mama lui Gigi Becali isi doreste cel mai mult sa-si vada feciorul acasa. Luati ce se intampla la Cotroceni ca un vot de blam pentru motivarea unei actiuni. Nu este greseala mamei, ci greseala unui sistem, greseala sistemului juridic care pune in postura sa nu poata cere gratierea din cauza unui act administrativ. In aceasta situatie, nu putem vorbi de un dosar incomplet. Presedintele ar fi putut da un aviz pentru urgentarea acestei motivari”, a spus Ionascu, la RTV.

Administratia Prezidentiala a anuntat, in 15 septembrie, ca niciuna dintre cererile depuse la Presedintie in vederea gratierii lui Gigi Becali nu indeplineste conditiile prevazute de lege. Astfel, cererea depusa de calugarii de la Muntele Athos nu poate fi luata in calcul deoarece, potrivit legii, cererile de gratiere pot fi depuse doar de rudele inculpatului. Cealalta cerere, depusa de mama lui Gigi Becali, trebuia sa fie insotita si de cazierul judiciar si de motivarea instantei, motivare care nici pana in acest moment nu a fost emisa.

Cerea de gratiere a lui Becali a fost depusa in 8 septembrie de mama sa la Presedintia Romaniei. Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a dezvaluit, sambata, ca in urma unei discutii avute la Strasbourg cu Norica Nicolai, europarlamentar PNL, a aflat ca dupa data de 1 decembrie, Gigi Becali ar putea fi oricum eliberat din puscarie gratie noilor reglementari din Codul Penal care vor fi votate pana la data respectiva.

Foto: Becali