Mama lui MIRON MITREA, audiata ca MARTOR la instanta suprema

Viorica Mitrea, mama deputatului PSD MIRON MITREA, a fost audiata vineri, in calitate de MARTOR, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care fiul ei este acuzat de coruptie in legatura cu renovarea unei case din Voluntari, potrivit Agerpres.

Viorica Mitrea le-a dat explicatii magistratilor cu privire la banii folositi la renovarea casei sale. Ea a spus ca s-a stabilit de mai multa vreme in Germania, insa nu a beneficiat de pensie din partea acestui stat, deoarece nu a avut cetatenia germana. A dat in judecata statul german pentru ca nu primea cetateania, procesul a durat 12 ani, timp in care nu a putut sa-si incaseze pensia din Germania. Viorica Mitrea a aratat ca a castigat procesul, iar statul german a trebuit sa-i achite retroactiv pensia, suma primita fiind de aproximativ 300.000 euro, iar banii au fost folositi pentru a achita costul lucrarilor la casa sa din Voluntari.

Instanta a dispus o comisie rogatorie pentru a primi documente din Germania in legatura cu incasarea acelor bani de catre Viorica Mitrea.

Tot vineri, a fost audiata si IRINA JIANU, fost inspector-sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, care a negat acuzatiile si a spus ca nu a primit mita.

Citeste si: Magistratii ICCJ decid, vineri, daca dosarul lui Miron Mitrea va fi restituit la DNA

MIORN MITREA, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata IRINA JIANU, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, MIRON MITREA ar fi primit de la IRINA JIANU foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector-sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui MIRON MITREA.

Sursa foto:  epochtimes-romania.com