MAMA lui VICTOR PONTA, CORNELIA NAUM, audiata la DNA PLOIESTI. REACTIA premierului

DOSAR DNA, CORNELIA NAUM, MAMA VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, MARTOR, AUDIERE DNA PLOIESTI

CORNELIA NAUM, mama premierului VICTOR PONTA, a ajuns, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Serviciul Teritorial Ploiesti, acolo unde va fi audiata ca martor in dosarul in care este inculpat ginerele sau, IULIAN HERTANU, dar si parlamentarii VLAD COSMA si SEBASTIAN GHITA, presedintele suspendat al CJ Prahova, MIRCEA COSMA si omul de afaceri VLADIMIR CIORBA.

UPDATE 15.29: Premierul VVICTOR PONTA a postat un mesaj pe Twitter in legatura cu audierea mamei sale. “Mama mea audiata la DNA/ show gratuit pt Realitatea TV ( ca tot nu au ei bani sa plateasca taxe)!”, scrie premierul. Mesajul este insotit de un link la un articol de pe site-ul realitatea.net in legatura cu audierea.

UPDATE 11.05: CORNELIA NAUM a iesit din sediul DNA insotita de avocatul sau, ultimul declarand ca mama premierului PONTA va ramane in calitate de martor in acest dosar. “Doamna NAUM va ramane in calitate de martor in acest dosar. Ea este angajat  part-time al firmei pe care a fondat-o si a participat la anumite discutii, dar nimic mai mult”, a declarat aparatorul CORNELIEI NAUM.

CORNELIA NAUM este fondatorul firmei EXFIN 2000. In acelasi dosar, care vizeaza FRAUDA cu FONDURI EUROPENE, a fost audiata si sora premierului VICTOR PONTA, ALEXANDRA HERTANU.

“Am venit sa dau declaratii procurorilor DNA, nu dumneavoastra jurnalistilor”, a declarat mama lui VICTOR PONTA inainte sa intre in sediul DNA Ploiesti. Mama premierului ar fi trebuit sa se prezinte in fata anchetatorilor ploiesteni si pe 26 februarie, insa nu a mai ajuns la audieri din motive de sanatate. Ulterior, ea a fost citata pe data de 5 martie.

Cumnatul premierului VICTOR PONTA, IULIAN CRISTIAN HERTANU, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 februarie. Procurorii anticoruptie il acuza pe cumnatul lui VICTOR PONTA de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al DNA.

Fondurile UE ar fi fost fraudate prin intermediul firmei Grossman Engineering, al carei administrator este IULIAN HERTANU. Investigatorii suspecteaza ca societatea a obtinut fraudulos contractul pentru lucrarile de extindere a canalizarii orasului Comarnic, judetul Prahova. Banii europeni ar fi fost folositi in alte scopuri, iar lucrarile au fost facute de mantuiala. Prejudiciul din acest dosar este de sapte milioane de euro. 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net