Mama Monicai Gabor s-ar fi dus imbracata in barbat la Manastirea Frasinei. Blestemul de la Frasinei al parintelui Calinic, un mit?

Mama Monicai Gabor s-ar fi dus la Manastirea Frasinei deghizata in barbat, sustin surse citate de RTV, care sustin ipoteza ca Veronica Bulai ar fi murit din cauza blestemului de la Manastirea Frasinei, potrivit caruia femeile nu au voie sa intre in acest lacas bisericesc.

Astfel, la Manastirea Frasinei ar fi un blestem asupra femeilor care intra aici, randuiala fiind respectata inca de pe vremea regimului comunist, cand o femeie care s-ar fi deghizat in barbat ar fi murit apoi in chinuri groaznice. Randuiala Sfantului Calinic este unica in lumea ortodoxa, cu exceptia muntelui Athos.

Blestemul de la Manastirea Frasinei

Supranumit si Athosul romanesc, la manastirea dintre frasini nu este permis accesul femeilor, cele care se incumeta sa intre fiind urmarite de un groaznic blestem lasat de parintele Calinic, arhiepiscopul de Valcea.

Oamenii din zona sustin ca blestemul de la Manastirea Frasinei nu este un mit, ci o realitate. “Cum, n-ai auzit de blestem? N-are voie picior de femeie la Frasinei. Nu e voie, Sfantul Calinic a aruncat blestemul si orice muiere care-l calca sfarseste rau”, declarau localnicii, in urma cu cativa ani, pentru Jurnalul.

Pe vremuri la Manastirea Frasinei (Frasinet cum se numea pe atunci), era un schit la care se adunasera cativa calugari. Sfantul Calinic a venit aici si a fost impresionat nu numai de frumusetea locului, dar si de felul in care calugarii isi organizau viata. A vrut sa faca din Frasinet o insula a spiritualitatii.

Intr-o zi, plecat fiind prin tara, s-a intors la Frasinei fara sa sufle o vorbe nimanui, insa aici a gasit cativa calugari care se distrau cu femei si bautura Sfantul Calinic s-ar fi suparat tare pe calugari, iar furia sa a devenit blestem. Pentru totdeauna!

Foto: bzi.ro/Digi 24