MANCHESTER CITY v STEAUA 1-0 (la general 6-0) / GHEM, SET SI MECI PENTRU CETATENI

Dupa ce in urma cu o saptamana, STEAUA BUCURESTI a suferit cea mai drastica infrangere pe teren propriu in cupele europene, miercuri seara, ros-albastrii urmeaza sa dispute returul din PLAY-OFF-ul LIGII CAMPIONILOR in fata milionarilor de la MANCHESTER CITY. Partida va avea loc pe stadionul Etihad cu incepere de la ora 21.45 si va putea fi urmarita in direct la Pro Tv si Dolce Sport.

UPDATE 2STEAUA BUCURESTI a fost eliminata din Liga Campionilor dupa ce a pierdut si mansa retur a PLAY-OFF-ului cu MANCHESTER CITY, scor 0-1, la capatul unui meci destul de anost. Dupa infrangerea categorica din meciul tur (0-5), STEAUA a mers la Manchester cu o tactica schimbata complet. A facut un meci mai bun in fata unui CITY care nu a fortat, iar in aceasta toamna va juca in grupele Europa League. Unicul gol al partidei de pe Etihad Stadium a fost inscris de Fabian Delph, in minutul 56. 

Eliminarea cu englezii, 0-6 la general, este cea mai severa din ultimii 26 de ani! Ultima data cand STEAUA BUCURESTI a parasit o competitie dupa doua infrangeri categorice a fost in toamna lui 1990 atunci cand francezii de la Montpellier i-au administrat un 8-0 la general.

CELE MAI RUSINOASE ELIMINARI DIN ISTORIA STELEI BUCURESTI:

16/17, UCL, Steaua – Manchester City 0-5 / 0-1
90/91, Cupa Cupelor, Montpellier – Steaua 5-0 / 3-0
77/78, Cupa UEFA, FC Barcelona – Steaua 5-1 / 3-1 
70/71, PSV – Steaua    4-0 / 3-0

UPDATE 1: Iata care va fi primul unsprezece SURPRIZA trimis de LAURENTIU REGHECAMPF in teren: Cojocaru – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Bourceanu (cpt) – Aganovic, Sulley, Ovidiu Popescu, Hamroun – Tudorie. Rezerve: Nita – Simion, Stanciu, Vilceanu, Achim, Dan Popescu, Popa.

Unsprezecele de start al “Cetatenilor”: Hart – Maffeo, Stones, Kolarov, Clichy – Fernando, Toure, Delph – Nolito, Navas, Iheanacho. Rezerve: Gunn, Sterling, Aguero, Silva, Fernandinho, Adarabioyo, Tasende.

STIRE INITIALA

Meciul de pe taram britanic va reprezenta o sansa pentru STEAUA BUCURESTI de a-si salva onoarea si a bifa un rezultat decent in palmaresul cu echipele englezesti. Insa, in ciuda faptului ca tehnicianul PEP GUARDIOLA este hotarat sa introduca mai multe rezerve in primul unsprezece ale celor de la MANCHESTER CITY misiunea ros-albastrilor pare imposibila. In plus, STEAUA BUCURESTI a pierdut ultimele sase deplasari in Anglia, cu Liverpool, Arsenal, Middlesbrough si Chelsea, reusind doar un rezultat de egalitate si o victorie in ultimele opt deplasari pe taram englez.

LAURENTIU REGHECAMPF nu poate miza pe PINTILII, GOLUBOVIC si TOSCA, toti trei accidentati, dar nici pe noile achizitii TANASE, DE AMORIM si BOLDRIN, ultimii facand deplasarea cu echipa dar neavand drept de joc. Desi este titular incontestabil, decarul NICUSOR STANCIU ar putea sta si el pe banca de rezerva daca raspunsul asteptat de finantatorul stelist de la o echipa din Anglia va fi unul pozitiv si noul star al echipei vicecampioane va urma sa fie transferat in urmatoarele zile.

CITESTE SI: STEAUA BUCURESTI POATE OBTINE IN SCHIMBUL LUI NICUSOR STANCIU O SUMA RECORD!

“Cetatenii” de la MANCHESTER CITY si-au asigurat calificarea in grupele LIGII CAMPIONILOR, dupa 5-0 in meciul din prima mansa a play-off-ului, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, in timp ce STEAUA BUCURESTI isi va continua parcursul european in grupele Europa League, adversarii din aceasta faza urmand sa-i afle vineri atunci cand va avea loc tragerea la sorti. 

Inaintea confruntarii cu ros_albastrii, echipa lui Pep Guardiola s-a impus categoric in fata lui Stoke City, scor 4-1, in etapa a doua din Premier League. De cealalta parte, STEAUA BUCURESTI a disputat marele derby al Ligii 1, remizand cu Dinamo, scor 1-1.

MANCHESTER CITY v STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Denayer, Clichy – Fernando, Delph – Navas, Y. Toure, Nolito – Iheanacho. Antrenor: Pep Guardiola
STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momčilović – V. Achim, Muniru – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Tudorie. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

STADION: “ETIHAD” (Manchester)
ARBITRI: PAWEL GIL – PIOTR SADCZUK, MARCIN BORKOWSKI – BARTOSZ FRANKOWSKI, KRZYSZTOF JAKUBIK – KONRAD SAPELA (toti din Polonia). Observatorul pentru arbitri: HORST BRUMMEIER (Austria).

Sursa foto: uefa