Mandat de arestare emis pe numele lui Donald Trump! Este solicitat ajutorul Interpolului

Iran a emis, luni, un mandat de arestare pe numele președintelui american Donald Trump și a altor 35 de persoane suspectate că ar fi implicate în uciderea generalului Qassem Soleimani. Anunțul a fost făcut de procurorul  Ali Alqasimehr de la Parchetul din Teheran, acesta solicitând sprijinul Interpolului în acest caz, informează agențiile de presă internaționale.

Qassem Soleimani, comandantul Forțelor Quds ale Gardei Revoluționare, a fost ucis pe 3 ianuarie în urma unui atac cu dronă lansat de Statele Unite pe Aeroportul internațional din Bagdad. Casa Albă l-a acuzat pe Qassem Soleimani de organizarea atacurilor asupra forțelor americane din regiune de către militanți susținuți de regimul de la Teheran.

Ali Alqasimehr a mai precizat că mandatele de arestare conțin acuzații de crimă și terorism. Totodată, autoritățile iraniene au solicitat Interpolului să emită o „notificare roșie” pentru Donald Trump și a celorlalte persoane pe care Iran le acuză că au făcut parte din planul de ucidere al lui Qassem Soleimani. Acesta a mai afirmat că Iranul va continua demersurile și după ce Donald Trump își va încheia mandatul de președinte la Casa Albă.

Sursa foto: washington post