MANDAT de ARESTARE in lipsa pentru ALEXANDER ADAMESCU

Tribunalul Bucuresti a dat curs cererii DNA de emitere a unui MANDAT de ARESTARE in lipsa pe numele lui ALEXANDER ADAMESCU, fiul omului de afaceri miliardar DAN GRIGORE ADAMESCU, intr-un dosar de coruptie.

Instanta a admis miercuri cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a lui ALEXANDER ADAMESCU, pentru 30 de zile de la data incarcerarii, informeaza postul de televiziune Digi24. ALEXANDER ADAMESCU are la dispozitie 48 de ore pentru a contesta decizia instantei. Daca solutia Tribunalului Bucuresti va fi mentinuta si dupa recurs, urmeaza o procedura de punere in executare a mandatului de arestare national. Daca se constata ca nu poate fi pus in aplicare, se solicita emiterea unui mandat european de arestare.

Daca, insa, Curtea de apel Bucuresti (CAB) va respinge decizia de miercuri, ALEXANDER ADAMESCU va ramane in libertate. Dosarul de fata este disjuns din cel in care tatal lui ALEXANDER ADAMESCU a fost condamnat pe fond la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare.

CITESTE SI: DAN ADAMESCU, AUDIAT LA DNA. MEGA SECHESTRU PE AVERE: 857 DE MILIOANE !

DNA ceruse, la sfarsitul lui martie 2016, emiterea unui MANDAT de ARESTARE PREVENTIVA in lipsa pe numele lui ALEXANDER ADAMESCU, procurorii anticoruptie aratand ca “pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala”.

Anchetatorii sustin ca “in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul ALEXANDER ADAMESCU, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era DAN GRIGORE ADAMESCU”.

Sursa foto: libertatea