Mandatul presedintelui Romaniei va avea 4 ani, alegerile nu vor mai fi organizate iarna

Liderii USL au stabilit, luni seara, ca mandatul prezidential sa aiba o durata de patru ani, nu de cinci cum este in prezent. Totodata, alegerile prezidentiale si parlamentare nu vor mai fi organizate iarna, pentru ca romanii sa se prezinte la vot in numar cat mai mare, fara sa fie impiedicati de cauze naturale.

“Am decis ca propunerea USL este de a avea un mandat prezidential de patru ani si de a avea, practic, o data la doi ani, o data alegeri parlamentare, o data alegeri prezidentiale. Urmatorul mandat nu se va mai putea termina in luna decembrie sau vom gasi solutia juridica prin care sa pot organiza alegerile pana in luna noiembrie cel tarziu”, a spus Victor Ponta, la o conferinta de presa.

Data alegerilor parlamentare ar urma sa fie stabilita intre 1 aprilie – 1 noiembrie, pentru a se evita situatia organizarii alegerilor in perioada iernii.

Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin s-au intalnit, luni seara, pentru a discuta despre propunerile privind modificarea Constitutiei. Co-presedintii USL au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei.