MANFRED WEBER, liderul grupului PPE: PONTA trebuie sa DEMISIONEZE. Este un CAZ SINGULAR in Europa

Manfred Weber, presedintele grupului PPE din Parlamentul European, a criticat decizia Camerei Deputatilor de blocare a cercetarii penale a premierului Victor Ponta, caruia ii cere sa demisioneze, explicand ca situatia din Romania este “inacceptabila”.

As vrea sa ma refer pe scurt la situatia din Romania. Din ce vedem, acolo este o situatie dramatica, procurorii il suspecteaza de 17 infractiuni pe premierul Ponta. Este ceva ce nu am mai vazut pana acum in Europa; oamenii vor ca aceste acuzatii sa fie cercetate si este revoltator ca Parlamentul Romaniei impiedica acest lucru; majoritatea social-democrata si aliatii tocmai au votat impotriva anularii imunitatii premierului Ponta; practic, social-democratii se opun aplicarii principiilor statului de drept, este inacceptabil; si, desigur, exista prezumtia de nevinovatie, nimeni nu contesta acest lucru, dar este necesar sa se ancheteze daca cineva este este vinovat sau nu chiar si in cazul unui prim-ministru”, a declarat Manfred Weber in cursul unei conferinte de presa organizate la Parlamentul European.

CITESTE SI: AMBASADA SUA REACTIONEAZA din nou: Imunitatea nu trebuie folosita pentru BLOCAREA procedurilor judiciare

“Observand situatia din Romania, este greu sa credem ca domnul Ponta vrea sa ramana in functia de prim-ministru cand ar trebui sa demisioneze”, a adaugat Manfred Weber.

“Suntem foarte ingrijorati de situatia din Romania, iar faptul ca procedura de cercetare penala este blocata reprezinta o mare problema. Suntem foarte ingrijorati in legatura cu aceasta situatie si solicitam pasi clari din partea domnului Ponta”, a subliniat liderul grupului Partidului Popular European.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, SALVAT de colegii DEPUTATI: Este un REZULTAT NORMAL.UPDATE 

 Sursa foto www.eunews.it