MANIFEST PNL pentru PE 2014: Piata unica de telecomunicatii, liberalizarea ei si eliminarea tarifelor de roaming

Liberalii sunt EuroCampionii Romaniei. Sunt singura echipa care asigura continuitate pentru realizarea proiectelor europene in beneficiul romanilor.

Acesta este programul lor pentru mandatul urmator in Parlamentul Europei.

Planul de actiune al europarlamentarilor liberali pentru noul mandat 2014-2019

MANIFEST PNL. Cele mai multe legi aplicate in Romania sunt decise in Parlamentul European, care modeleaza viata a 500 de milioane de oameni. Dintre ei, 20 de milioane sunt romani. Pentru ca viata noastra sa fie mai buna este nevoie de legi bune, facute de oameni politici competenti, cu experienta in cadrul mecanismelor europene de decizie si care au curajul sa schimbe lumea in care traim.

Citeste si:  MANIFEST PNL pentru PE 2014: OBIECTIVELE de performanta ECONOMICA 

Europa este in fata unor decizii istorice pentru viitorul ei politic si economic intr-o lume care isi reasaza centrele de putere. Alegerile europarlamentare de acum inseamna Romania si Europa de maine. Iar votul de acum ne va intari sau ne va slabi vocea in corul natiunilor europene.

MANIFEST PNL. Romania europeana inseamna cetateni care traiesc in bunastare. Pentru asta Romania a aderat in 2007 la Uniunea Europeana. Romanii au ales atunci calea unei tari moderne, cu oameni liberi, demni, egali in drepturi cu oricare alti europeni. Astazi, Romania si Europa au nevoie de incredere in viitor, de o viziune clara si unitara. Trebuie sa ofere mai multa bunastare si aceleasi drepturi pentru toti cetatenii ei, sa vina acum cu solutii functionale pe termen lung, adaptate intereselor fiecarui membru al Uniunii.

Citeste si: MANIFESTUL PNL pentru PE 2014: Integrarea tinerilor in piata muncii 

MANIFEST PNL. In Parlamentul European noi, liberalii, vom lupta pentru masuri economice concrete, de la eliminarea birocratiei si a pericolelor fiscale pana la prioritizarea fondurilor europene catre proiectele industriale care includ productia locala. Spunem nu hotarat majorarii taxelor si aparam cota unica de impozitare. Cerem finantare diversificata pentru IMM-uri, eliminarea discriminarii in conditiile de finantare si protejarea capitalului romanesc. Propunem masuri pentru finantarea suplimentara a agriculturii si a transporturilor inclusiv prin emiterea de obligatiuni europene de investitii. Punem accent pe dezvoltarea infrastructurii interconectate de drumuri, cai ferate si porturi. Vrem tarife mai mici la telefonie si crearea unei piete unice europene de telecomunicatii. Sustinem investitiile in proiectele care genereaza locuri de munca si bunastarea cetatenilor.

Pe plan social vrem sa eliminam diferentele dintre drepturile romanilor si cele ale celorlalti cetateni europeni prin investitii mai mari in sanatate si in mediul rural. Cerem masuri pentru scaderea somajului in randul tinerilor, investitii in invatamant si recunoasterea diplomelor in UE.

Citeste si: MANIFEST PNL pentru PE 2014: Prioritate la fonduri europene pentru proiectele de acces la piata globala a energiei 

Partidul National Liberal militeaza pentru o politica de consolidare a parteneriatelor strategice cu UE si SUA, pentru o relatie privilegiata cu Republica Moldova si pentru cooperarea stransa cu Ucraina, Polonia si statele din Balcani.

MANIFEST PNL. Propunem masuri de reformare a reprezentarii Romaniei la Bruxelles in sensul legitimitatii democratice conferite de dezbaterea in Parlamentul Romaniei a politicilor europene. Aceasta reformare est absolut necesara in vederea preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania in 2019.

Acestea sunt obiectivele pentru care Partidul National Liberal se angajeaza sa lupte prin europarlamentarii carora le veti incredinta mandatul. Vom munci la Bruxelles pentru prosperitatea, drepturile si libertatile romanilor.

MANIFEST PNL. Un roman demn si prosper este un european puternic, iar Europa are nevoie acum de toata forta si increderea cetatenilor ei pentru a-si impune viziunea in lume.

Tu decizi pe 25 Mai 2014 destinul Romaniei in Europa si destinul Europei in lume!

Astazi va prezentam proiectul liberal pentru TELECOMUNICATII:

Telecomunicatii, economia digitala si protectia datelor.Sustinem o piata unica de telecomunicatii, liberalizarea ei si eliminarea tarifelor de roaming pentru scaderea preturilor

Produsele si serviciile de informatie digitala, respectiv infrastructura pe care ele opereaza sunt coloana vertebrala a economiei globale moderne. PNL mizeaza pe potentialul acestui sector de a asigura o productivitate ridicata la nivelul economiei Romaniei, respectiv a UE. Economia digitala creste chiar si de sapte ori comparativ cu restul economiei, conform unor estimari.

CUM ACTIONAM:

ÎNCURAJAM CONSTRUIREA INFRASTRUCTURII EUROPENE DE SERVICII DIGITALE.PNL va sustine acordarea ajutorului financiar european spre construirea unei infrastructuri europene de servicii digitale, care va permite implementarea serviciilor publice digitale din statele membre (e-Government, e-Health, e-Business) permitand astfel reducerea de costuri în toate aceste domenii si generand, totodata, cerere pentru internet de mare viteza. Investitiile în acest sector vor atrage capital privat si cu ajutorul instrumentelor financiare comunitare.

SUSTINEM AGENDA DIGITALA EUROPEANA.PNL va continua sa sustina Agenda Digitala Europeana, politica europeana care odata integral implementata va creste PIB-ul European cu 5%, respectiv cu 1.500 de euro de persoana în urmatorii 8 ani si va crea 1,2 milioane de locuri de munca prin dezvoltarea infrastructurii. Acest nivel este estimat sa creasca la 3,8 milioane de locuri noi de munca pe termen lung.

VREM ELIMINAREA TARIFELOR DE ROAMING ÎN UE.PNL sprijina eliminarea tarifelor de roaming la nivelul UE pana în 2015.

SUSTINEM PIATA UNICA DE TELECOMUNICATII ÎN UE.PNL sustine o piata unica de telecomunicatii în UE si liberalizarea ei pentru a pune capat monopolurilor nationale, pentru a creste competitia între operatori si a obtine astfel servicii de calitate pentru consumatori la preturi mai mici.

NE DORIM SA ASIGURAM DREPTUL CETATENILOR LA VIATA PRIVATA.PNL sustine o politica de protectie a datelor, care sa reglementeze nevoia de intimitate a cetatenilor, dreptul lor la viata privata, cat si nevoia de acces la serviciile online.

CEREM INTRODUCEREA LOCALIZARII EXACTEA APELURILOR LA 112.Cerem introducerea obligativitatii pentru operatorii de telecom a localizarii exacte prin GPS a apelurilor la 112 efectuate de pe toate smartphone-urile.

MILITAM PENTRU INTRODUCEREA SISTEMULUI ECALL LA VEHICULE.Sustinem introducerea la toate autovehiculele a sistemului eCall pentru apelurile automate la 112 în caz de accident.

Sursa foto: Mondo News