MANIFESTATIE pentru DEMITEREA AVOCATULUI POPORULUI: DEMISIA ! – VIDEO

O manifestatie pentru demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, va avea loc miercuri, 11 ianuarie, in Piata Universtatii din Bucuresti, iar evenimente similare se vor desfasura si la Cluj, Iasi si Arad.

UPDATE 2: Cateva sute de clujeni, in special tineri, au protestat, miercuri seara, impotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, cerand demisia acestuia pentru decizia sa de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la prevederea din Legea 90/2001 referitoare la faptul ca persoanele condamnate penal nu pot fi membri ai Guvernului, informeazaAgerpres. Protestatarii s-au adunat in zona centrala a orasului si au scandat ‘Demisia’ si ‘Jos Ciorbea’. De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje impotriva lui Victor Ciorbea.

‘Cred ca e de datoria noastra, a cetatenilor, sa atragem atentia ori de cate ori are loc un derapaj, au loc atacuri la adresa statului de drept. (…) Mesajul nostru e adresat intregii clase politice, anume ca societatea civila nu tolereaza nici un derapaj de la respectarea legilor si o sa iesim in strada ori de cate ori e nevoie sa le taxam abuzurile’, a spus, la portavoce, unul dintre protestatari.

UPDATE 1: Aproximativ 150 de persoane s-au adunat miercuri seara in Piata Universita din Bucuresti, la fantana de la Universitatea de Arhitectura, si au cerut demisia lui Victor Ciorbea din functia de la Avocatul Poporului. Protestul, organizat pe Facebook, are loc la cateva zile dupa ce Ciorbea a atacat la Curtea Constitutionala o lege din 2001 care ii impiedica pe cei condamnati penal (cazul Liviu Dragnea) sa faca parte din guvern. Protestatarii scandeaza “Vrem justitie, nu coruptie”, “Demisia”, “Jos Ciorbea” si “PSD, Ciuma Rosie”.

STIRE INITIALA

“Miercuri, de la ora 18:00, ne adunam la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnati penal. Din momentul in care a fost investit in functie, Victor Ciorbea i-a aparat, rand pe rand, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea si alti corupti, uitand de abuzurile indreptate impotriva unor simpli cetateni”, se arata in descrierea evenimentului, pe Facebook.

“E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti – care ni se pot alatura”, se mai arata in postarea evenimentului din Bucuresti.

Un mars va avea loc si la Cluj, in aceeasi zi, intre orele 18:00 – 21:00, in Piata Unirii. Oamenii vor sa iasa in strada si la Iasi si la Arad. Pana acum si-au anuntat prezenta sau interesul pentru aceste demonstratii cateva mii de persoane.

“Bieti oameni care nu stiu despre ce e vorba si nu au avut rabdarea si nici interesul sa citeasca exceptia despre care e vorba”,  a declarat Ciorbea. Avocatul Poporului sustine ca el vrea doar ca principiile din legea care i s-a aplicat lui Liviu Dragnea sa se aplice tuturor inaltilor demnitari ai tarii.

“Eu am convingerea ca nicio persoana responsabila, de buna credinta, care a citit acea exceptie nu poate sa fie deranjata, fie ca e din Romania sau oriunde din lume, de faptul ca toti cei care fac parte din conducerea celor 3 puteri ale statului ar trebui sa indeplineasca aceleasi conditii de moralitate pentru a indeplini aceste functii de demnitate. Toti cei care vorbesc si dau lectii de moralitate si constitutionalitate am convingerea ca nici n-au rasfoit acea exceptie”, a mai spus Ciorbea.

Ciorbea a sustinut si ca, de fapt, contestarea sa are legatura cu faptul ca de cand a preluat aceasta functie a facut multe petitii si anchete si ca acest lucru ar fi deranjat. “Am facut foarte multe sesizari din oficiu, anchete care deranjeaza. Daca asta deranjeaza, macar sa spuna asa, ca asta ii deranjeaza, dar sa te ascunzi dupa o exceptie care vrea acelasi nivel de moralitate pentru toti din conducerea tarii nu vad de ce ar deranja pe cineva din tara sau din lume. Problema e foarte simpla: am solicitat in esenta acelasi tratament juridic pentru toti cei care sunt in conducerea celor 3 puteri ale statului. Daca acest principiu va fi imbratisat de CCR, atunci Parlamentul ar crea un cadru legislativ armonios. Toate aceste lucruri trebuie rezolvate in mod unitar, principial, cinstit, corect, cu liniste si fara atata patima si manipulare si dezinformare”, a conchis Ciorbea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnari penale sa fie membri ai Guvernului. Din cauza acestei legi, seful PSD, Liviu Dragnea, nu a putut fi nominalizarea PSD pentru functia de premier.

Sursa foto: realitatea