MANIFESTUL PNL pentru PE 2014: IMPLEMENTAREA STRATEGIEI DUNARII

Liberalii sunt EuroCampionii Romaniei. Sunt singura echipa care asigura continuitate pentru realizarea proiectelor europene in beneficiul romanilor.

Acesta este programul lor pentru mandatul urmator in Parlamentul Europei.

MANIFEST PNL. Cele mai multe legi aplicate in Romania sunt decise in Parlamentul European, care modeleaza viata a 500 de milioane de oameni. Dintre ei, 20 de milioane sunt romani. Pentru ca viata noastra sa fie mai buna este nevoie de legi bune, facute de oameni politici competenti, cu experienta in cadrul mecanismelor europene de decizie si care au curajul sa schimbe lumea in care traim.

Europa este in fata unor decizii istorice pentru viitorul ei politic si economic intr-o lume care isi reasaza centrele de putere. Alegerile europarlamentare de acum inseamna Romania si Europa de maine. Iar votul de acum ne va intari sau ne va slabi vocea in corul natiunilor europene.

Citeste si: MANIFESTUL PNL pentru Parlamentul European 2014: FINANTAREA TERMINALELOR MULTIMODALE 

Romania europeana inseamna cetateni care traiesc in bunastare. Pentru asta Romania a aderat in 2007 la Uniunea Europeana. Romanii au ales atunci calea unei tari moderne, cu oameni liberi, demni, egali in drepturi cu oricare alti europeni.

Astazi, Romania si Europa au nevoie de incredere in viitor, de o viziune clara si unitara. Trebuie sa ofere mai multa bunastare si aceleasi drepturi pentru toti cetatenii ei, sa vina acum cu solutii functionale pe termen lung, adaptate intereselor fiecarui membru al Uniunii.

MANIFEST PNL. In Parlamentul European noi, liberalii, vom lupta pentru masuri economice concrete, de la eliminarea birocratiei si a pericolelor fiscale pana la prioritizarea fondurilor europene catre proiectele industriale care includ productia locala. Spunem nu hotarat majorarii taxelor si aparam cota unica de impozitare. Cerem finantare diversificata pentru IMM-uri, eliminarea discriminarii in conditiile de finantare si protejarea capitalului romanesc. Propunem masuri pentru finantarea suplimentara a agriculturii si a transporturilor inclusiv prin emiterea de obligatiuni europene de investitii. Punem accent pe dezvoltarea infrastructurii interconectate de drumuri, cai ferate si porturi. Vrem tarife mai mici la telefonie si crearea unei piete unice europene de telecomunicatii. Sustinem investitiile in proiectele care genereaza locuri de munca si bunastarea cetatenilor.

Citeste si: RAMONA MANESCU: PNL va ataca la Curtea Constitutionala decizia transferului actiunilor Portului Constanta

MANIFEST PNL. Pe plan social vrem sa eliminam diferentele dintre drepturile romanilor si cele ale celorlalti cetateni europeni prin investitii mai mari in sanatate si in mediul rural. Cerem masuri pentru scaderea somajului in randul tinerilor, investitii in invatamant si recunoasterea diplomelor in UE.

Partidul National Liberal militeaza pentru o politica de consolidare a parteneriatelor strategice cu UE si SUA, pentru o relatie privilegiata cu Republica Moldova si pentru cooperarea stransa cu Ucraina, Polonia si statele din Balcani.

MANIFEST PNL. Propunem masuri de reformare a reprezentarii Romaniei la Bruxelles in sensul legitimitatii democratice conferite de dezbaterea in Parlamentul Romaniei a politicilor europene. Aceasta reformare est absolut necesara in vederea preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania in 2019.

Acestea sunt obiectivele pentru care Partidul National Liberal se angajeaza sa lupte prin europarlamentarii carora le veti incredinta mandatul. Vom munci la Bruxelles pentru prosperitatea, drepturile si libertatile romanilor.

Un roman demn si prosper este un european puternic, iar Europa are nevoie acum de toata forta si increderea cetatenilor ei pentru a-si impune viziunea in lume.

Tu decizi pe 25 Mai 2014 destinul Romaniei in Europa si destinul Europei in lume!

 Obiective de performanta economica

 PNL va lupta pentru sprijinirea domeniilor – cheie precum politica financiara, integrarea tinerilor in piata muncii, industrie, energie, agricultura, infrastructura, IMM-uri, IT&C si Tehnologie, de care depinde cresterea economica si puterea economica a Romaniei pe piata europeana.

Capitolul Transporturi:

Sustinem crearea obligatiunilor europene de investitii pentru atragerea capitalului privat in proiectele retelelor de transport.

MANIFEST PNL. Unul dintre cele mai importante argumente in atragerea de investitii in economie, de care depinde chiar gradul de dezvoltare al economiei, il reprezinta infrastructura.

MANIFEST PNL. La nivelul UE, nevoile de investitii in infrastructura de energie, transport si telecomunicatii sunt estimate la peste 1.500 miliarde de euro pana in 2020. Romania are o nevoie uriasa de dezvoltarea infrastructurii de transport, care depaseste cu mult capacitatea bugetului de stat. Sunt esentiale accelerarea absortiei de fonduri europene, finantarea bancara si, tot mai mult, atragerea de capital privat.

Astazi va prezentam primul punct de pe lista prioritatilor liberale pentru Parlamentul European:  

IMPLEMENTAREA STRATEGIEI DUNARII. Strategia Dunarii presupune modernizarea tuturor celor 16 porturi dunarene si dezvoltarea lor integrata cu centre multimodale de transport, astfel incat marfurile transportate pe cale navala sa poata fi preluate din porturi pe cale rutiera si feroviara pana la destinatie si invers.

“Poate este cel mai important proiect pe care Romania il poate dezvolta in perioada urmatoare este proiectul Dunarii. Are in vedere cele 16 porturi dunarene, Portul Constanta si toata conectivitatea care trebuie realizata de la fiecare port catre teritoriu.

Vizeaza de asemenea dezvoltarea capacitatilor logistice pentru a atrage cat mai multi operatori si pentru a dezvolta orasele si a recupera astfel decalajul de dezvoltare dintre Romania, in special zona dunareana, si celelalte zone ale Europei”

Stiu ca domnul ministru Sova ar fi dorit ca toate fondurile din aceasta axa, CEF, sa fie transferate pe rutier, dar sper sa nu se intample acest lucru pentru ca s-ar bloca acest proiect important si s-ar refuza, pana la urma, Romaniei posibilitatea de a dezvolta Dunarea si regiunea” , a declarat fostul ministru al Trasporturilor, RAMONA MANESCU.

Sursa foto: Mondo News