MANIFESTUL PNL pentru PE 2014: Integrarea tinerilor in piata muncii

PNL va lupta pentru sprijinirea domeniilor – cheie precum politica financiara, integrarea tinerilor in piata muncii, industrie, energie, agricultura, infrastructura, IMM-uri, IT&C si Tehnologie, de care depinde cresterea economica si puterea economica a Romaniei pe piata europeana.

La capitolul “Tinerii in piata muncii”, in manifestul PNL pentru Parlamentul European 2014 se arata ca liberalii vor sustine alocarea de fonduri europene spre axa scoli – companii pentru a absorbi tinerii in piata muncii in vederea reducerii somajului in randul tinerilor. 

Potrivit documentului, unul din patru tineri cu varsta sub 25 de ani la nivelul UE este somer, conform statisticilor din decembrie 2013. Pentru a asigura sustenabilitatea sistemelor sociale, este nevoie de crearea unui cadru adecvat pentru ocuparea fortei de munca in randul tinerilor. Ei sunt motorul cresterii economice viitoare a Romaniei si Europei. 

Citeste si: Manifestul PNL pentru PE 2014: Crearaea unui mecanism european de investitii de infrastructura

Pentru perioada 2014 – 2020, PNL va initia si va vota in Parlamentul European politici menite sa aduca tinerii in centrul atentiei in ceea ce priveste dezvoltarea lor educationala si profesionala. 

PNL va prioritiza educatia si instruirea profesionala, prin incurajarea corelarii calificarilor cu cerintele pe piata muncii si cooperarea intre universitati si mediul privat.

Citeste si: MANIFEST PNL pentru PE 2014: MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII FEROVIARE 

 

Va prezentam mai jos planul de actiune al liberalilor la capitolul “Tinerii in piata muncii”

CUM ACTIONAM 

– VREM PROGRAME PENTRU TINERII ABSOLVENTI. Vom face toti pasii necesari pentru implementarea Garantiei pentru tineri, actiune menita sa ofere tinerilor locuri de munca de calitate sau stagii de practica, acces la educatie, programe de formare sau reconversie, in termen de 4 luni de la finalizarea studiilor. Aceste scheme pot fi finantate prin intermediul Fondului Social European si a Initiativei „Locuri de munca pentru tineri”, care beneficiaza impreuna de un buget total de 6 miliarde de euro.

– PROPUNEM FACILITATI FISCALE PENTRU CEI CARE ANGAJEAZA TINERI. Putem realiza acest lucru prin Programul european pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EaSI), axat pe asigurarea micro-finantarii si a antreprenoriatului social.

– SUSTINEM FOLOSIREA FONDURILOR UE PENTRU DEZVOLTAREA BAZELOR DE PRODUCTIE A UNIVERSITATILOR. Astfel, la sfarsitul studiilor tinerii vor avea Obiective de performanta economica.