MANIPULAREA MASELOR: ARME TACUTE PENTRU UN RAZBOI LINISTIT

Lumea traieste intr-o dictatura perfecta cu aparente de democratie. Cine pe cine domina? Este o problema majora cu care se confrunta omenirea. Va prezentam cateva dintre principiile dominarii pe care le aplica oamenii din umbra care conduc lumea, Maestrii Lumii.

Sfarsitul justifica mijloacele. Cel puternic il domina pe cel slab. Cel puternic este pradatorul, iar cel slab, prada. Eliminarea celor slabi este conforma cu legea selectiei naturale. Viata tuturor persoanelor nu are aceeasi valoare. Cei care au o valoare negativa trebuie eliminati pentru interesul celor superiori. Popoarele sunt prin natura lor ignorante si stupide.

Lumea trebuie condusa de o elita iluminata. Scriitorul George Orwell afirma ca omul este prin natura sa las, nu suporta adevarul, este violent, egoist. Dat fiind aceste trasaturi, s-au nascut, in multe parti din lume, dictaturile. Puterea, de regula, se manifesta nu asupra materiei ci asupra semenilor. Puterea trebuie sa distruga in bucati sufletul si sa-l remodeleze la nivelul unui sclav.

Maestrii Lumii folosesc tehnici si strategii pentru manipularea maselor. In primul rand, media va prezenta stiri nesemnificative, de scandal, care sa distraga atentia de la deciziile economice si sociale. Este o strategie a diversiunii prin care masele nu mai au acces la stirile cu adevarat importante, in existenta lor.

Va prezentam un pasaj dintr-un document numit Arme tacute pentru un razboi linistit, care apartine elitei mondiale:

„Pastrati atentia publicului departe de adevaratele probleme sociale. Captivati-i cu probleme care nu sunt cu adevarat reale. Tineti publicul ocupat, ocupat, sa nu aiba timp sa gandeasca. O alta strategie de manipulare se numeste problema-reactie-solutie. Strategia este una simpla. Se lanseaza o problema. Sunt incitate masele la violenta, demonstratii, atentate si in final, se introduc legi care ingradesc drepturile omului, acestea fiind necesare securitatii nationale.

O alta strategie este cea numita in degrade. Pe o perioada de cativa ani, se impune o reforma antisociala. Aceste masuri, cresteri de taxe, impozite, somaj, se iau etapa cu etapa, astfel incat sa existe sentimentul ca maine va fi mai bine. O alta tehnica de manipulare este de a transmite un mesaj emotional, care va distruge reflexia si rationalul. Incurajarea mediocritatii este o strategie care a prins foarte bine la copii si tineri. A fi cool inseamna a fi vulgar, agresiv, libertin.

Inducerea sentimentului ca ne meritam soarta, ca suntem singurii vinovati de ceea ce ni se intampla este o strategie care a prins foarte bine la populatie. Sistemul nu are nicio vina fata de ceea ce ni se intampla. Accesul la informatiile privind noile descoperiri ale stiintei este rezervat pentru elite. Cu greu, noi, ceilalti, aflam aceste informatii, de multe ori la o perioada de cativa ani de la descoperire. Elitele finanteaza proiectele mondiale, iar rezultatele sunt pentru interesele lor”.

Sursa text: efemeride