MANUALELE DIGITALE nu vor ajunge in aceasta toamna pe bancile elevilor

Elevii de clasele I si a II-a nu vor avea MANUALE DIGITALE in septembrie atunci cand incepe scoala! Asta pentru ca Ministerul Educatiei este obligat sa amane licitatia pentru CARTILE ELECTRONICE, din cauza unor greseli in procedura de achizitie.

Dupa analizarea mai multor contestatii, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dispus in 19 mai “stabilirea unei noi date pentru depunerea ofertelor” in cadrul licitatiei pentru MANUALE SCOLARE.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: NU PUTEM PUNE PE PRIMA TREAPTA INTERESELE COMERCIALE ALE EDITORILOR

Astfel, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a descoperit ca ministerul nu a respectat legea in momentul in care a stabilit o serie de reguli de departajare a ofertantilor. CNSC a cerut eliminarea sau modificarea a nu mai putin de sapte prevederi si amanarea cu aproape doua luni a licitatiei, scrie realitatea.net.

Citeste si: CRISTIAN PREDA, DESPRE SCANDALUL MANUALELOR DIGITALE: VICTOR PONTA TREBUIE SA DEA EXPLICATII

In aceste conditii, procedurile de achizitie ar putea fi incheiate cel mai devreme in luna octombrie. Reprezentantii editurilor sustin ca sansele ca elevii sa primeasca anul acesta MANUALE DIGITALE sunt aproape nule, in timp ce Ministrul Educatiei nu a prezentat, momentan, un punct de vedere oficial. In schimb, este al doilea an cand oficialii Educatiei promit ca MANUALELE DIGITALE vor ajunge in luna septembrie pe bancile copiilor.

Sursa foto: romaniatv.net