MANUALELE pentru clasele I si a II-a NU SUNT GATA!

MANUALELE pentru clasa intai si a doua ar fi trebuit deja sa fie in scoli, insa cu o saptamana pana la inceperea anului scolar invatatoarele nu stiu cum arata CARTILE, informeaza site-ul stiri.tvr.ro.

In timp ce parintii sunt nelinistiti ca elevii nu vor avea noile MANUALE in prima zi de scoala, ministrul Educatiei sustine ca, pana in 15 septembrie, acestea vor aparea.

Citeste si: PRICOPIE: MANUALELE DIN CICLUL PRIMAR AR PUTEA RAMANE LA ELEVI

Delia Florescu este invatatoare la clasa intai la o scoala din Timisoara. Zilnic incearca sa intre pe pagina de internet a ministerului Educatiei, unde ar trebui sa apara noutatile despre noile MANUALE.

Invatatoarele spun ca, fara MANUALE noi, vor trebui sa se adapteze. Solutii exista: ar urma sa combine informatiile din cartile vechi sau sa elaboreze fise de lucru.

“Consideram, ca parinti, ca principalul vinovat e Ministerul Invatamantului, care nu si-a facut treaba si a tergiversat. Mai mult, invatatoarele nu pot sa faca planificarea si noi nu putem cumpara caietele speciale”, sustine Marcela Bas, vicepresedinte Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti Timis.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: DIN 15 SEPTEMBRIE, ELEVII DIN CLASELE PRIMARE VOR AVEA SI MANUALE DIGITALE

Editurile care au contestat licitatia pentru MANUALE asteapta decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor. Aceasta va fi luata abia saptamana viitoare.

Sursa foto: libertatea.ro