Manualul de sex a facut senzatie in 1894! Evitarea experientei groaznice in casnicie

In vremea in care subiectele despre sex erau considerate tabu a aparut o carte cu indemnuri pentru tinerele proaspat casatorite. Volumul cu sfaturi sexuale a cunoscut o popularitate uriasa la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Manualul “Sfaturi sexuale pentru soti si sotii” din 1894 oferea femeilor trucuri despre cum pot evita “experienta groaznica a sexului”.

Autoarea, Ruth Smythers, era sotia reverendului L.D. Smythers, pastor al Bisericii Metodiste din Arcadia. Prin cartea sa, aceasta urmarea sa invete pe tinere diverse trucuri despre viata intima de familie. Acestea erau sfatuite sa se fereasca de femeile care „asteapta chinul din noaptea nuntii cu placere si curiozitate“.

Sexul era catalogat drept o „experienta groaznica“, iar tinerele sotii erau sfatuite sa evite pe cat posibil apropierea intima cu sotul. Astazi, la 122 de ani distanta, cand lucrurile stau cu totul altfel, recomandarile pe care Ruth le facea starnesc amuzamentul.

Iata ce erau invatate sa faca tinerele:

1. „O sotie isteata va face tot posibilul ca sotul ei sa nu ii vada vreodata trupul dezgolit. Dar nu ii va permite nici lui sa se arate dezbracat in fata ei”.

2. „Atunci cand nu poate fi evitat, sexul trebuie practicat in bezna totala”.

3. „Sotia trebuie sa stea pe cat posibil nemiscata. Miscarile trupului ei pot fi percepute de sot drept excitatie sexuala”.

4. „Multe femei gasesc folositoare camasile de noapte din bumbac gros. Barbatii trebuie sa poarte si ei pijamale. Acestea trebuie imbracate in camere separate si nu trebuie scoase in timpul actului sexual”.

5. „Imediat cum barbatul incheie actul sexual, sotia trebuie sa il cicaleasca in legatura cu diverse sarcini minore pe care ea ar vrea sa le indeplineasca. Astfel, el va pleca repede de langa sotie si nu se va mai gandi la alta partida de sex”.

6. „Sotiile istete vor cauta mereu metode de a-si refuza sotul in pat”.

7. „Daca barbatul incerca sa-si sarute sotia pe gura, ea va intoarce usor capul pentru a fi sarutata pe obraz”.

8. „Daca sotul incearca sa-i ridice rochia si sa o sarute pe corp, sotia va trage repede rochia. Ea va sari din pat, scuzandu-se ca trebuie sa mearga la toaleta”.

9. „O sotie buna trebuie sa reduca numarul contactelor sexuale la unul pe saptamana in primul an de mariaj. Apoi pana la unul pe luna la sfarsitul celui de-al cincilea an de casatorie”.

10. „Daca sotul este insistent, femeia va trebui sa se prefaca ca se simte rau, ca o doare capul sau ca ii este somn”.

Sursa traducere si foto: adevarul.ro