MApN: Un MILITAR din cadrul Brigazii 1 Rachete Sol-Aer ”Nicolae Dascalescu” s-a ELECTROCUTAT

Un militar de la Brigada1 Rachete Sol-Aer ”Nicolae Dascalescu” a fost transportat, vineri, la un spital din Capitala, dupa ce s-a electrocutat in statia CFR Chiajna, el fiind surprins de descarcarea unui arc electric in timp ce verifica incarcatura de tehnica militara transportata pe calea ferata.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apararii Nationale (MApN), militarul s-a electrocutat, vineri, in jurul orei 18.00, in statia CFR Chiajna.

CITESTE SI: Doi dintre MILITARII RANITI in AFGANISTAN vor fi TRANFERATI la un spital din Germania

Sublocotenentul Lucian Enache indeplinea functia de sef al dispozitivului insarcinat cu paza unui transport de tehnica militara, pe calea ferata, iar pe timpul stationarii in statia Chiajna, ofiterul a verificat tehnica imbarcata, in apropierea liniei de inalta tensiune, fiind surprins de descarcarea unui arc electric.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au intervenit in scurt timp si i-au acordat militarului primul ajutor.

Militarul, care a suferit arsuri la mana si la piciorul stang, este constient si in stare stabila, fiind transportat la un spital din Capitala.

CITESTE SI: ZECE MILITARI din UCRAINA adusi de URGENTA in ROMANIA: Ei vor fi tratati la Spitalul Militar. UPDATE

Militarii transportau tehnica de rachete sol-aer catre Poligonul de trageri de la Capu Midia, pentru a participa la un exercitiu de antrenament cu trageri de lupta.

O comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene se afla la fata locului pentru a cerceta cauzele producerii incidentului.