Maradona a murit! Acuzații foarte grave la adresa personalului medical

La scurt timp după anunțul morții lui Diego Armando Maradona, Matias Morla, prietenul și totodată avocatul marelui fotbalist argentinian, a lansat o serie de acuzații extrem de grave.

Matias Morla a postat pe cotul său de Twitter un mesaj dur în care acuză personalul medical care trebuia să îl îngrijească pe Diego Maradona. Avocatul scrie despre o neglijență a personalului medical și despre timpul lung de așteptarea până la sosirea ambulanței, anunțând că va cere investigații suplimentare.

“Este inexplicabil că, timp de 12 ore, prietenul meu nu a avut parte de atenția și controlul personalului medical. Ambulanței i-a luat mai mult de jumătate de o oră să ajungă. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea și voi cere ca aceste consecințe să fie investigate până la capăt. După cum mi-a spus Diego: ‘Tu ești soldatul meu, acționează fără milă'”, se arată în tweet-ul postat de Morla.

Citește și: Diego Maradona a murit! Video

Diego Maradona a murit miercuri, în somn, la ora locală 12.00. Legiștii au anunțat cauza preliminară a morții: “insuficienţă cardiacă acută, care la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficienţă cardiacă cronică congestivă a cauzat un edem pulmonar acut”, scrie presa argentiniană.

În Argentina a fost fost declarat doliu național timp de trei zile. Argentinienii au început să-și ia deja adio de la Diego Armando Maradona al cărui trup neînsuflețit a fost depus, joi, la Casa Rosada, palatul prezidențial din Buenos Aires. Protocolul de la Casa Rosada este unul strict, în contextul pandemiei de coronavirus.

Diego Maradona va fi înmormântat astăzi, la un cimitir de la periferia oraşului Buenos Aires, a anunţat un purtător de cuvânt. “Înmormântarea va avea loc astăzi, în această după-amiază, în Grădina Păcii, în Bellavista”, în nord-estul capitalei Argentinei, unde sunt îngropaţi părinţii săi, a declarat Sebastian Sanchi.

Sursa foto: facebook