MARAMURES: Micii fermieri isi vand marfa in cadrul unui Targ de produse TRADITIONALE

PRODUSE TRADITIONALE de panificatie, din lapte si carne, legume si fructe, au atras numerosi cumparatori vineri dimineata, inca de la deschiderea Targului organizat de Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din judetul Maramures, in municipiul Baia Mare.

In premiera, unele dintre cele mai cautate produse au fost painea coapta pe vatra si produsele din lapte de capra.

“Incercam sa oferim cumparatorilor produse de buna calitate, ce provin din gospodariile noastre, care respecta retetele TRADITIONALE si se bucura de o larga apreciere. (…) Toate bunurile alimentare comercializate sunt proaspete, inclusiv legumele de sezon, produsele lactate si cele din carne”, a declarat Ioan Tataran, presedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures, citat de Agerpres.

Citeste si: ZIUA EUROPEI: TARG DE PRODUSE TRADITIONALE LA MINISTERUL AGRICULTURII

Acesta a mai spus ca micii producatori agricoli din satele si comunele judetului Maramures sunt cautati pentru calitatea produselor, unii dintre clienti preferand sa mearga acasa la acestia pentru a cumpara cantitati mai mari si pentru a putea negocia pretul.

“Avem cazuri, e adevarat mai rare, cand exista de solicitari de produse, indeosebi carne, legume si paine in cantitati mai mari decat cele comercializate in mod curent. Organizatorii unor evenimente prefera sa aiba bunuri alimentare de calitate mai buna decat cele gasite in marile lanturi de magazine. Cateva moteluri, hoteluri si firme din Baia Mare prefera asemenea PRODUSE care sa le ofere grupurilor de turisti romani si straini aflati in trecere prin judetul Maramures”, a spus Ioan Tataran.

Citeste si: TARGUL MESTESUGARILOR, INAUGURAT IN PIATA SUDULUI DE ZIUA INTERNATIONALA A RROMILOR

Primaria municipiului Baia Mare le-a pus la dispozitie un spatiu in aer liber situat in zona centrala a orasului unde sa-si poata vinde produsele, insa membrii asociatiei se gandesc sa deschida un magazin propriu, conform lui Tataran.

TARGUL DE BUNATATI de la Baia Mare se desfasoara timp de doua zile, vineri si sambata.

Sursa foto: bucuresti-news.ro