Marca Realitatea TV ramane in patrimoniul Realitatea Media

Dupa nici 48 de ore de cand avocatul Gheorghe Piperea (administrator judiciar la Oltchim SA) anunta triumfalist obtinerea marcilor REALITATEA si victoria in numele clientului sau, Elan Schwartzenberg, astazi doua instante au dat drept de cauza definitiv si irevocabil companiei-mama, SC REALITATEA MEDIA SA, in acest razboi. Astfel, cele 126 de marci nationale si o marca comunitara raman in patrimoniul SC REALITATEA MEDIA SA.

Mai precis, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins definitiv si irevocabil “ fara cale de atac”, “cererea formulata de petenta E-BOUTIQUE Kft privind stramutarea judecarii procesului ce formeaza obiectul dosarului nr 58935/3/2011 al Tribunalului Bucuresti”.

In acelasi timp, Tribunalul Bucuresti, intr-o solutie pronuntata astazi, a admis „ cererea formulata de SC REALITATEA MEDIA SA si SUSPENDa efectele contractului de cesiune de marci incheiat la data de 18.04.2012” pana la solutionarea irevocabila si definitiva multiplelor dosare civile si penale care stau pe rolul instantelor din Romania. De asemenea, Tribunalul Bucuresti „dispune instituirea sechestrului judiciar asupra bunurilor care fac obiectul contractului de cesiune de marci din data de 18.04.2012, respectiv 126 marci nationale si 1 marca comunitara. Dispune inscrierea sechestrului pentru opozabilitate la OSIM si CNA”. SC REALITATEA MEDIA SA a fost desemnata „administrator sechestru prin administrator special”.

Prin aceste hotarari se lamureste situatia marcilor REALITATEA TV, REALITATEA.NET, REALITATEA FM si a celorlalte care raman sub controlul reprezentantilor SC REALITATEA MEDIA SA.

Aceasta situatie intervine dupa ce luni Curtea de Apel Bucuresti a decis ca marcile detinute de Realitatea Media, printre care Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM vor fi preluate de Win Win Business Lobby Company, o firma obscura, inregistrata la Londra si a carei actionari nu sunt cunoscuti.

In acest fel, activitatea companiei REALITATEA MEDIA „va merge mai departe cu ACELASI NUME”, asa cum declara acum cateva zile Cozmin Gusa, actionar majoritar si creditor al companiei in proportii egale alaturi de partenerul sau de afaceri, Maricel Pacuraru.

Cozmin Gusa a declarat in exclusivitate pentru realitatea.net:

“Decizia de astazi a justitiei, la care ne asteptam, sugereaza cel putin doua lucruri: primul inseamna blocarea demersului fraudulos de devalizare a patrimoniului SC REALITATEA MEDIA SA prin incercarea de instrainare a brandului. in al doilea rand, ii lasa pe cei care incercau sa-si negocieze influente, bani, avantaje pe marginea deciziei Curtii de Apel fara aceasta posibilitate, dovedindu-i ca fiiind interesati doar de a-si insela temporar partenerii, negociind ceea ce nu aveau niciodata, respectiv dreptul de proprietate al marcilor”.

Sursa: Realitatea TV