MARE INVOLBURATA pe LITORAL: SCALDATUL INTERZIS din EFORIE pana in VAMA VECHE

Scaldatul este interzis, sambata, in mare marte din statiunile de pe litoral, deoarece marea este agitata, cu curenti puternici, salvamarii arborand steagurile rosii pe aproape toata suprafata de plaja cuprinsa intre Eforie si Vama Veche.

Reprezentantii salvamarilor spun ca riscul de inec pentru turistii care se aventureaza in apa este foarte mare. “Din fericire astazi (sambata – n.red.) nu am avut situatii grave. O singura problema am inregistrat, intr-o zona insa care nu este supravegheata de salvamari, unde o tanara a fost la un pas sa se inece in apa mica, informeaza Mediafax.

Era insa intr-o stare avansata de ebrietate, a intrat sa se scalde impreuna cu prietenul englez si probabil i s-a facut rau. Am trimis un salvamar acolo, dar au scos-o oamenii la mal si au dus-o la ambulanta. Acum e in siguranta. Se pare ca are alte probleme medicale”, a declarat coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Botes.

Acesta a precizat ca scaldatul este interzis in majoritatea zonelor de imbaiere, fiind permis numai pe doua plaje din Venus. Marea este destul de agitata, iar curentii sunt foarte puternici. “Se pare ca aceasta situatie va mai dura doua zile, de luni urmand sa scada vantul si marea sa se linisteasca”, a mai spus Botes, atragand inca o data atentia turistilor ca isi pun viata in pericol daca nu respecta steagul rosu si indicatiile salvamarilor.

“Chiar si dupa aceasta campanie, in care ne-am facut auzita nemultumirea legata de inconstienta multora dintre turisti, care nu inteleg ca pe langa viata lor pun in primejdie si viata altora, aceste situatii continua sa existe. Nu numai aici, in zona de sud. Am vorbit si cu colegii din Constanta si Mamaia si au aceeasi problema”, a mai spus Botes.

In partea de Nord a litoralului, de la Constanta la Navodari, imbaiatul in apele marii este permis, in aceste zone marea fiind mai calma. Chiar si asa seful salvamarilor din Mamaia si Constanta, Gabriel Culea, ii indeamna pe turisti sa asculte de sfaturile salvamarilor, sa inoate in zona delimitata de geamanduri si, mai ales, sa nu lase copiii nesupravegheati, chiar si in apropierea tarmului. “Chiar daca este calma, cei care se scalda trebuie sa fie constienti ca marea nu este ceva cu care sa te joci”, a spus Gabriel Culea.

Sursa foto: zua de constanta