MARE LIKE! Anuntul facut de cercetatori despre ICE BUCKET CHALLENGE

Vara trecuta feedurile Facebook erau inundate de oameni care isi turnau GALETI DE APA CU GHEATA IN CAP. Totul facea parte din campania # icebucketchallenge, pornita din Statele Unite ale Americii, si menita sa atraga atentia asupra celor suferinzi de SCLEROZA LATERALA AMIOTROFICA (boala Charcot sau boala Lou Gehrig).

Aproape 17 milioane de oameni, inclusiv multe celebritati, si-au updatat conturile de facebook cu teribila provocare. Si se pare ca TOATE EFORTURILE AU AVUT REZULTAT!

Conform unui studiu publicat de oamenii de stiinta de Institutul John Hopkins, fondurile stranse in campania #icebucketchallenge i-au ajutat pe cercetatori sa descopere misterul din spatele enigmaticei proteine TDP-43, cea care arata o disfunctie in 90% din cazurile de ALS!

CITESTE SI: VIDEO. El este cel mai batran om care a acceptat provocarea “Ice Bucket”, are 102 ani

“Am incercat in ultimii 10 ani sa descoperim care e treaba cu aceasta proteina si credem ca am reusit intr-un final! Banii din campanie au venit intr-un MOMENT CRITIC, exact cand aveam cea mai mare nevoie de ei!”, au explicat oamenii de stiinta.

In Statele Unite ale Americii, Asociatia ALS, cea care ii reprezinta pe oamenii afectati de aceasta boala, a primit 115 milioane de dolari strinsi din #icebucketchallenge. Suma e de trei ori mai mare decat bugetul anual cheltuit pentru cercetare! 15.000 de oameni sufera din cauza acestei boli in SUA.

Sursa foto: forbes