MAREA BRITANIE a vandut armatei din UCRAINA blindate usoare

Un prim lot de 20 de BLINDATE de tipul SAXON ce s-au aflat in dotarea ARMATEI BRITANICE au fost vandute UCRAINEI, alte 55 de vehicule de acelasi tip urmand sa fie livrate in curand, a anuntat vineri secretarul Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare de la Kiev, OLEKSANDR TURCINOV (foto), citat de agentia Unian.

Oficialul ucrainean a precizat ca BLINDATELE au fost achizitionate fara armament si urmeaza sa fie adaptate nevoilor armatei ucrainene in urma unor lucrari realizate de compania de stat Ukroboronprom, care le va echipa cu armament de productie ucraineana. Dupa terminarea acestor lucrari si a testelor necesare, ele vor intra imediat in dotarea armatei, a mai spus TURCINOV.

CITESTE SI: SUA: Insurgentii prorusi au mai mult ARMAMENT decat unele state membre NATO

Anuntul initial al acestui import a fost facut pe 5 decembrie de directorul Ukroboronprom, Sergii Pinkas, care a precizat ca pentru cele 75 de vehicule militare UCRAINA a platit circa 3,8 milioane de dolari. El a explicat atunci ca BLINDATELE SAXON constituie o alternativa convenabila pentru inlocuirea blindatelor depasite tehnologic aflate in dotarea ARMATEI UCRAINIENE, mentionand ca aceste vehicule ofera protectia necesara trupelor ce executa misiuni de lupta in cele doua provincii separatiste proruse din estul tarii.

CITESTE SI: Acordul de la Minsk este in pericol, Rusia si-a intensificat ofensiva, sutine Petro Porosenko 

BLINDATUL SAXON a fost proiectat in anii ’70, ca vehicul de lupta ieftin si eficient pentru infanteria mecanizata. In prezent se mai afla in dotarea armatelor din Irak, Oman, Bahrein, Nigeria, Malaezia si Mozambic, in timp ce ARMATA BRITANICA le-a scos din exploatare.

Sursa foto: newscom.ua