Marea Britanie. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă carantina

Anunțul făcut de premierul Boris Johnson

Guvernul britanic a anunțat că persoanele din regatul unit care nu vor respecta măsurile de carantină și autoizolare în cazul infectării cu noul coronavirus vor fi sancționați cu amenzi de 1.000 până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro).

Boris Johnson a anunțat că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19 și a prezentat noile măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate.

Guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

„Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este ca fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze. Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a declarat Boris Johnson.

Regatul Unit le cere persoanelor testate pozitiv să se izoleze 10 zile, iar oricine trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentând simptomele trebuie să stea în carantină 14 zile. În cazul nerespectării regulilor, amenzile vor merge de la 1.000 de lire (1.090 de euro) la 10.000 de lire în cazul încălcării repetate.

Pentru a stimula respectarea acestor reguli, persoanele cu venituri limitate vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro) dacă nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor.

Sursa foto: BBC