Marea Britanie. Anglia și Scoția în lockdown total

Anglia și Scoția au reintrat în lockdown total, unul similar cu cel de la începutul pandemiei de coronavirus. Premierii Boris Johnson și Nicola Sturgeon au făcut, luni seară, anunțuri similare referitoare la această nouă situație impusă în contextul apariției noi tulpini a COVID-19 care a condus la accelerarea și apariția cazurilor de infectare pe teritoriul Regatului Unit.

„Situaţia (…) este extrem de serioasă”, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

”Ca rezultat al acestei noi variante, (virusul) a învăţat cum să se propage mult mai rapid şi, cu certitudine, şi-a accelerat ritmul în ultimele două săptămâni. Nu este nicio exagerare dacă spun că sunt mai preocupată de situaţia cu care ne confruntăm acum decât am fost în orice moment începând din martie”, a declarat Nicola Sturgeon în parlamentul scoţian.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni seară revenirea la un lockdown general în toată Anglia. „Trebuie, deci, să intrăm într-o carantină naţională, care să fie suficient de dură pentru a limita această variantă. Asta înseamnă că, din nou, guvernul vă îndeamnă să stați acasă”, a declarat acesta.

Atât în Anglia, cât și în Scoția carantina totală a intrat în vigoare începând de astăzi.

Sursa foto: BBC