Marea Britanie anunta masuri dure pentru a scapa de imigrantii din Romania si Bulgaria

Premierul britanic, David Cameron, a anuntat, aseara, masuri aspre impotriva asa-numitului “turism pentru beneficii sociale” si a subliniat ca imigrantii din cadrul Uniunii Europene nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat, transmite Mediafax.

Normele de eligibilitate pentru ajutoarele de somaj vor fi inasprite, iar accesul la locuinte sociale va fi limitat, relateaza BBC News Online.

Premierul a declarat, de asemenea, ca cetatenii britanici sunt “profund ingrijorati” de nivelul imigratiei provenind din Romania si Bulgaria. El a pus sub semnul intrebarii si principiul libertatii de circulatie in cadrul UE, precizand ca acest drept nu poate fi “neconditionat”.

El a sugerat ca un viitor Guvern conservator dupa 2015 ar putea exercita presiuni pentru schimbari majore pentru limitarea numarului de imigranti din tarile membre sau viitoare membre ale UE.

Lucratorii romani si bulgari au fost supusi unor restrictii pe piata muncii din Marea Britanie de la aderarea tarilor lor la UE in 2007, iar aceste masuri cu caracter de tranzitie vor expira la sfarsitul anului.