Marea Britanie ar putea sa paraseasca Uniunea Europeana

George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii, avertizeaza ca tara s-ar putea retrage din UE daca aceasta nu se va reforma.

Ministrul britanic al Finantelor a avertizat Uniunea Europeana ca trebuie sa se reformeze, in caz contrar existand riscul iesirii Marii Britanii din structura prin referendumul promis pana in anul 2017. “A venit vremea reformarii Uniunii Europene si relatiei cu Marea Britanie, inaintea deciziei poporului britanic. Vrem sa ramanem intr-o Europa reformata sau preferam sa iesim?”, a intrebat Osborne la Londra, scrie realitatea.net. “Europa are nevoie urgenta de reforme economice. Uniformizarea reglementarilor in zona euro este necesara pentru supravietuirea monedei unice; protejarea drepturilor statelor UE care nu sunt in zona euro este necesara pentru pastrarea pietei unice”, a insistat Osborne.

“Retragerea noastra dintr-o Europa care se va reforma ar fi dezavantajoasa pentru Marea Britanie; iar iesirea unei tari de talia si importanta globala a Marii Britanii ar fi de rau augur pentru Uniunea Europeana”, a adaugat ministrul britanic al Finantelor.