MAREA BRITANIE: Doi tineri suspectati de pregatirea de ACTE DE TERORISM au fost ARESTATI

DOI TINERI in varsta de 20 si 22 de ani suspectati de PREGATIREA DE ACTE DE TERORISM au fost ARESTATI duminica dimineata in orasul Dover in timp ce se pregateau sa PARASEASCA REGATUL UNIT, a anuntat politia britanica, potrivit AFP.

“In primul rand, as vrea sa precizez ca aceste arestari nu sunt legate de ATENTATELE TERORISTE DE LA PARIS si ca nu a existat nicio amenintare imediata pentru comunitatea locala”, a declarat Ian Huntern, responsabilul cu anchetele al Unitatii de Contraterorism pentru Sud-Est (SECTU). Cei doi barbati se afla in prezent in arest.

“Ei au incercat sa paraseasca Marea Britanie prin Dover si au fost arestati datorita bunei activitati a ofiterilor de politie din Kent in port”, a adaugat el, citat intr-un comunicat publicat luni seara pe pagina de internet a SECTU.

CITESTE SI: DAVID CAMERON: SAPTE ATENTATE TERORISTE AU FOST EVITATE IN ULTIMELE SASE LUNI IN MAREA BRITANIE

Contactat marti dimineata, purtatorul de cuvant al unitatii a refuzat sa faca orice alt comentariu. Premierul britanic DAVID CAMERON a anuntat luni ca sapte atentate au fost dejucate in ultimele luni in Regatul Unit.

Potrivit primelor cifre disponibile, politia britanica a efectuat 299 de arestari ‘legate de terorism’ intre martie 2014 si martie 2015. Este vorba de o crestere de 31% comparativ cu anul precedent si un record de cand cazurile de acest tip au inceput sa fie luate in evidenta, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Sursa foto: palsolidarity