MAREA BRITANIE: Englezii nu sunt de acord cu vizita lui DONALD TRUMP la LONDRA

Peste 100.000 de britanici au semnat in mai putin de cinci ore o petitie prin care se cere anularea vizitei de stat pe care presedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar urma sa o faca in Marea Britanie la invitatia reginei Elisabeta a II-a, transmite The Independent, citat de News.ro.
 
UPDATE: Aproape un milion de oameni au semnat o petitie care cere retragerea invitatiei adresate presedintelui american Donald Trump de a vizita Londra, scrie Reuters. Petitia a fost lansata inainte ca premierul britanic Theresa May sa-i adreseze o invitatie lui Trump, vinerea trecuta, pentru o vizita “de stat”, ceea ce inseamna ca invitatia va fi facuta de regina Elisabeta a II-a.

Pana in prezent, petitia a fost semnata de 930.000 de persoane. “Lui Donald Trump ar trebui sa ii fie permis accesul in Marea Britanie in calitatea sa de sef al guvernului american, dar nu ar trebui sa fie vorba de o vizita de stat deoarece acest lucru ar putea sa o stanjeneasca pe Maiestatea sa Regina”, se arata in petitie.

 
STIRE INITALA
 
Guvernul M. Britanii este obligat sa raspunda la orice petitie care strange 10.000 de semnaturi, iar o petitie cu 100.000 de semnaturi ar putea sa fie considerata pentru o dezbatere parlamentara. Petitia atrage atentia asupra “incidentelor de misoginism si vulgaritate” de care a dat dovada presedintele american, care nu ar trebui sa fie invitat la o intalnire cu regina Elisabeta a II-a, desi ar urma sa aiba acces in Marea Britanie.
 
In acest moment, peste 1.000 de oameni semneaza in fiecare minut petitia, care a strans destule semnaturi pentru a fi luata in considerare la doar patru ore si jumatate dupa ce a fost lansata. Autorii petitiei sustin ca misoginismul si vulgaritatile exprimate in ultimele luni de presedintele american il descalifica pe acesta pentru a se intalni cu regina Elisabeta a II-a sau cu Printul de Wales.
 
Premierul Theresa Mau a anuntat sambata ca presedintele Trump a acceptat o invitatie din partea reginei Elisabeta a II-a  pentru a vizita mai tarziu in acest an Marea Britanie. Liderul laburistilor a declarat ca vizita de stat pe care presedintele Donald Trump planuieste sa o faca in Marea Britanie ar trebui sa fie impiedicata, atat timp cat ramane in vigoare “interdictia musulmana” anuntata de Casa Alba. 
 
Sursa foto: washington post