MAREA BRITANIE: HOTI ROMANI condamnati dupa ce au furat BIJUTERII de 3 MILIOANE

Bijuterii in valoare de peste 3 milioane de lire sterline au fost furate de romani in Marea Britanie. Sase conationali au fost deja condamnati la inchisoare in Regat dupa ce au fost gasiti vinovati in cazul a 11 jafuri comise la magazine de bijuterii din toata Marea Britanie, informeaza postul de televiziune Digi 24. Presa britanica acorda largi spatii acestui subiect si remarca metodele ingenioase ale hotilor, care, de altfel, ar fi trecut pe la celebra „Academie a Infractorilor” din Romania.

Acestia au comis jafurile in perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, cand au furat ceasuri, inele si coliere. Potrivit autoritatilor britanice, romanii formau o banda extrem de bine organizata, care actiona profesionist si meticulos. Hotii ar fi fost antrenati, scrie presa din Regatul Unit, la asa-numita „Academie a infractorilor”, al carei lider, Adrian Botez, a fost condamnat anul trecut, in Romania, la 24 de ani de inchisoare.

Barbatii, carora presa britanica le da si identitatea, au fost condamnati la pedepse cuprinse intre sase si opt ani, insumand 47 de ani de inchisoare. Un al saptelea roman urmeaza sa afle sentinta pe 28 martie. Presa britanica subliniaza ingeniozitatea metodelor folosite de hoti atunci cand dadeau spargerile. De pilda, restrictionau circulatia si reduceau numarul posibililor martori izoland locul din preajma tintelor cu panglici, ca si cum ar fi fost in desfasurare lucrari industriale, sau provocau incendii la locul unde dadeau spargerile pentru a distrage atentia serviciilor de urgenta. Intrau in magazine folosind un baros cu care spargeau vitrinele, iar operatiunea se desfasura cu mare rapiditate. Se adaposteau apoi in corturi, la cativa kilometri departare, si isi ingropau dejectiile ca sa evite sa lase urme de ADN. Presa nu precizeaza daca vor fi extradati sau isi vor executa pedeapsa in Regat.

Sursa foto: digi24.ro