MAREA BRITANIE ia in calcul posibilitatea INSTALARII de RACHETE NUCLEARE AMERICANE pe teritoriul sau

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a anuntat ca Marea Britanie ia in calcul posibilitatea instalarii de rachete nucleare americane pe teritoriul sau, transmite Mediafax.

Masura ar face parte din planul Statelor Unite de consolidare a capacitatilor atomice in Europa, in contextul intensificarii tensiunilor cu Moscova.

“Exista semnale ingrijoratoare privind intensificarea activitatilor fortelor ruse; Marea Britanie va analiza argumentele pro si contra instalarii unor arme americane cu raza medie de actiune”, a declarat Ministrul britanic de Externe, referindu-se la rachetele cu focos nuclear.

“Nu exista semnale clare privind vreun atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, dar presedintele rus, Vladimir Putin, isi mentine deschise optiunile. in contextul reuniunii G7, trebuie sa transmitem clar Rusiei ca nu vom tolera nicio incalcare a obligatiilor asumate prin Acordul Minsk”, a mai sustinut Hammond.

Expertii sustin ca britanicii au un arsenal propriu de 225 de focoase termonucleare, 160 dintre ele fiind operationale.

Potrivit agentiei Associated Press, Pentagonul analizeaza “in mod activ” posibilitatea folosirii armelor nucleare impotriva unor tinte militare din Rusia, ca reactie la presupusa incalcare de catre Moscova a Tratatului Fortelor Nucleare Intermediare (INF), semnat in anul 1987. Rusia respinge acuzatiile privind incalcarea INF prin testarea unor rachete de croaziera care au raza de actiune intre 500 si 1.000 de kilometri.

Sursa foto www.antena3.ro