Marea Britanie intentioneaza sa retraga cetatenia suspectilor de terorism

Theresa May (foto), ministrul britanic de Interne,  a propus, joi, ca suspectii de terorism straini dar naturalizati in Marea Britanie sa ramana fara cetatenia britanica, in asa fel incat sa ramana apatrizi, daca se considera ca acestia reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale, informeaza presa din Albion.

Aceasta initiativa a venit pe fondul unei iminente revolte a conservatorilor in Parlament, suparati ca ministrii continuau sa insiste pentru amanarea unui amendament separat ce ar fi impiedicat deportarea infractorilor straini, pe motiv ca acestia au dreptul la o viata de familie, scrie Guardian.

Citeste si: SUA: Procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru autorul atentatului de la Boston

“Guvernul risca o revolta parlamentara din cauza felului in care trateaza agenda – incearca sa inabuse votul privind deportarea infractorilor straini”, a spus un parlamentar revoltat. Theresa May spera sa ii convinga pe revoltati sa renunte sa sprijine planul deportarilor. Vicepremierul Nick Clegg ar sustine aceasta initiativa, motivat de securitatea nationala.

Activistii pentru drepturile omului spun insa ca suspectii de terorism trebuies acuzati si judecati si ca politicienii evita sa ii judece pe cetatenii straini si acum aplica acelasi tratament si propriilor cetateni.

Sursa foto: dailymail.co.uk