Marea Britanie intră în carantină! Restricțiile anunțate de premierul Boris Johnson

Treptat, țările din Europa revin la restricțiile luate i în primăvară în contextul valului doi al pandemiei de coronavirus. Marea Britanie nu face excepție, premierul Boris Johnson anunțând, sâmbătă seară, o nouă carantină care va începe de joi, 5 noiembrie.

“Vedem din grafice că virusul se răspândește mult mai repede decât am anticipat și mult mai rapid decât a făcut-o în primăvară. Creșterea uriasă, exponențială, înseamnă că medicii vor trebui să aleagă care dintre pacienți vor trăi, atât din rândul celor cu Covid, cât și a pacienților non-Covid.

Prioritatea noastră este să păstrăm școlile deschise. Școlile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii. Dacă lăsăm situația să ia amploare, nu vom avea resursele necesare să tratăm pacienții. Virusul se răspândește mai rapid decât putem noi să suplimentam locurile în spitale.

Trebuie să rămâneți acasă. Vizitele sunt interzise. Recomandăm telemunca acolo unde se poate. Magazinele neesențiale se închid, la fel și saloanele de coafură, locurile de agrement și divertisment, restaurantele, barurile și pub-urile. Măsurile se întind de joi până cel mai devreme la începutul lunii decembrie.”, a declarat Boris Johnson.

”Crăciunul va fi „probabil foarte diferit” anul acesta. Dar eu cred cu tărie că dacă luăm măsuri acum, vom putea permite ca familiile din toată țara să fie împreună”, a mai spus el.

Boris Johnson a precizat motivele pentru care oamenii vor mai putea să iasă din casă pe perioada carantinei: ca să meargă la școală, ca să meargă la muncă – în cazul în care nu pot lucra de acasă, ca să facă exerciții fizice și să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile.

Sursa foto: BBC