MAREA BRITANIE: Mai multi IMIGRANTI ROMANI care stau sub un pod rutier risca sa fie evacuati

MAREA BRITANIE: Mai multi IMIGRANTI ROMANI care stau sub un pod rutier risca sa fie evacuati

Mai multi imigranti romani care si-au construit o tabara, denumita “Fortareata”, sub un pod rutier din Marea Britanie, risca sa fie evacuati de autoritati, intrucat zona este foarte periculoasa, informeaza Mediafax. 

Locuitorii pot ajunge in tabara doar cu ajutorul unei scari de lemn, printre cele doua benzi de circulatie ale podului rutier, care face parte din soseaua North Circular ce ocoleste Londra. Accesul in tabara este blocat de un rau, relateaza publicatia London Evening Standard in editia electronica.

In “Fortareata” locuiesc pana la 20 de imigranti care s-ar fi stabilit acolo la inceputul acestui an, dupa ce au fost evacuati din alta zona.

Un locuitor a declarat ca oamenii de acolo pot dormi doar 3-4 ore, din cauza zgomotului facut de autovehicule. “Daca vrem sa mergem sa locuim in paduri ne vor alunga si de acolo“, a declarat el pentru BBC. “Acesta este singurul loc in care putem locui“, a adaugat el.

CITESTE SI: NIGEL FARAGE PROMITE CA VA ADUCE IMIGRATIA IN MAREA BRITANIE LA “NORMALITATE”

Problema este ca daca vrem sa inchiriem o locuinta, trebuie sa platim circa 50 de lire sterline (aproximativ 70 de euro) pe saptamana, dar nu intotdeauna gasim de lucru si nu putem plati chiria“, a declarat un alt imigrant.

Organizatia caritabila pentru persoane fara adapost Thames Reach coopereaza cu Consiliul din Enfield si cu Ministerul britanic de Interne pentru a-i muta pe imigranti. “Sunt cel putin 12 persoane acolo, dar ar putea fi pana la 20. Sunt romani care dorm in conditii grele si probabil muncesc la negru“, a declarat un purtator de cuvant al organizatiei.

CITESTE SI: ONG-URILE DIN ROMANA FELICITA CHANNEL 4 PENTRU DOCUMENTARUL “THE ROMANIANS ARE COMING” 

Zona este foarte periculoasa si cooperam cu autoritatile locale si cu Ministerul de Interne, astfel ca probabil vom evacua locul“, a adaugat el.

Angajatii Thames Reach pot oferi sprijin, dar exista limite (…). In mod normal, ii putem ajuta sa se intoarca acasa, dar realitatea este ca acesti oameni nu vor sa revina acasa“, a precizat purtatorul de cuvant.